Junts X Catalunya demana al Tribunal Constitucional l'anul·lació de les mesures cautelars contra la investidura a distància

El grup polític considera «nul·les de ple dret» aquestes mesures imposades, ja que s'estarien vulnerant els drets fonamentals

Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu | catalunyadiari.cat

Junts per Catalunya ha decidit presentar un recurs de súplica davant el Tribunal Constitucional per demanar l'anul·lació de les mesures cautelars adoptades aquest passat dissabte per tal d'impedir que Carles Puigdemont pogués ser investit. El grup polític considera «nul·les de ple dret» aquestes mesures imposades, ja que s'estarien vulnerant els drets fonamentals dels diputats i també de l'autonomia parlamentària, segons informa el diari 'Ara'.

Així mateix, el Constitucional ha pres la decisió de reunir-se demà dimarts 30 de gener al voltant de les 13.00 hores per tal d'acabar decidint si s'aixequen definitivament les mesures cautelars sobre la investidura de la presidència de la Generalitat de Carles Puigdemont.

El Constitucional va prendre la decisió de desestimar el recurs que havia presentat el govern espanyol contra la investidura de Carles Puigdemont. Tot i que no es va suspendre la candidatura de l'expresident català ni tampoc la investidura de la nova presidència, sí que es va requerir que s'hauria de fer de forma presencial. Aquest recurs va arribar en un intent del Consell de Ministres per evitar que el pròxim dimarts s'investís de forma telemàtica a Puigdemont en el ple previst.

La petició de Puigdemont a Torrent

Per la seva banda, Puigdemont, després de saber la decisió del TC de desestimació, va demanar al nou president del Parlament, Roger Torrent, que adoptes les mesures necessàries «per salvaguardar els drets» dels membres del Parlament abans que se celebrés l'acte d'investidura. «Ateses les actuacions judicials i governamentals de l'Estat encaminades a obstaculitzar l'exercici del meu mandat com a diputat i com a candidat a la presidència de la Generalitat, i particularment, a impedir que pugui assistir al Ple d'investidura», va dir el líder de Junts per Catalunya en un escrit.

Així va voler demanar a Torrent que adoptes les mesures per «salvaguardar els drets i les prerrogatives del Parlament i els seus membres». Aquestes paraules arribaven un dia abans que el TC decidís desestimar el recurs contra la investidura. Però tot i això, encara segueix caient la prohibició d'investir com a president de la Generalitat a Carles Puigdemont a distància, mesura que ara el partit del qual n'és el líder, ha demanat l'anul·lació d'aquestes mesures cautelars i que es decidirà finalment demà 30 de gener.


Comentaris

envia el comentari