Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la persona amb més edat fent la jura de bandera a Barcelona

400 persones han jurat la bandera espanyola aquest dissabte a Barcelona

Ho han fet en el marc del dia de les Forces Armades a Catalunya

Jura de bandera a Barcelona
Imatge de la jura de bandera que ha tingut lloc a Barcelona | Catalunya Diari

 

Unes 400 persones han jurat la bandera espanyola a Barcelona (Barcelonès) a l'aquarterament El Bruch de Barcelona, més d'un centenar menys que l'edició anterior. En el marc del dia de les Forces Armades a Catalunya s'ha fet la jura de bandera per a totes les persones de la societat civil que vulguin mostrar la seva «fidelitat» a la bandera espanyola. 

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Els primers a participar en la cerimònia han estatel senador de Ciutadans per Catalunya Xavier Alegre i el diputat electe de Vox Ignacio Garriga. Josep Bou, candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, no ha jurat la bandera però sí que hi ha assistit, i ha explicat que ja ho havia fet quan era membre de la Brigada Paracaigudista de la Legió. Els següents en encetar la cerimònia han estat el jurant més vell i el més jove, el primer de gairebé 87 anys i el segon de 18.

L'acte ha estat presidit pel Tinent General Inspector General de l'Exèrcit, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, i l'han acompanyat autoritats com el secretari segon de la Mesa del Parlament, David Pérez; la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García, i diversos alts càrrecs policials i de l'exèrcit.

Imatge de la persona amb més edat fent la jura de bandera a Barcelona
Imatge de la persona amb més edat fent la jura de bandera a Barcelona | Catalunya Diari

 

Per poder participar en la jura de bandera cal ser major d'edat, tenir la nacionalitat espanyola, no haver estat declarat incapaç per sentència judicial ferma i que hagin transcorregut 25 anys des de la darrera jura feta. 

El Prado i el Reina Sofia

Bou, que ja va jurar bandera i ho va fer «per a tota la vida», també ha proposat que es creï una delegació del Museu del Prado a la seu del Banc d'Espanya a la plaça Catalunya i una altra del Museu Reina Sofia a l'edifici de Correus de Via Laietana.

«El Reina Sofia té molts quadres de Dalí, però Barcelona no té res de Dalí; sí Miro i Tàpies. Dalí és nostre: volem quadres aquí del Reina Sofia», ha proposat.

També ha explicat que la seva presència en aquest acte de jura de bandera és per «reconèixer el magnífic treball que fan les forces armades», que ha dit que han salvat en els últims dos anys més de 15.000 persones al Mediterrani, i ha acusat l'alcaldessa Ada Colau d'ocultar aquesta informació.

A més, ha opinat que «una part molt important dels barcelonins saben i volen, i en aquest acte ho juren, que mai Barcelona sigui capital de cap república», i s'ha assegurat als candidats Elsa Artadi (JxCat), Ernest Maragall (ERC) i Ada Colau (BComú) que aquesta no serà l'última jura de bandera a Barcelona.

També pots llegir: