Jusapol denuncia Quim Torra i Miquel Buch

El sindicat de policies acusa el president del Govern i el conseller d'Interior d'incitar al boicot durant la manifestació de policies del 29 de setembre a Barcelona

Durant la manifestació de policies convocada per Jusapol es van viure moments de tensió
Durant la manifestació de policies convocada per Jusapol es van viure moments de tensió | CatalunyaDiari.cat

El sindicat policial Jusapol ha denunciat el president Quim Torra i el conseller d'Interior, Miquel Buch, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel boicot que va patir durant la manifestació de policies del passat 29 de setembre a Barcelona. Jusapol també ha decidit emprendre mesures legals contra el director general de l'Administració de Seguretat, Jordi Jardí. A tots tres els acusa de delictes relatius a l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. 

Jusapol carrega contra un dispositiu de seguretat «insuficient»

El sindicat demana al jutge que tots ells siguin citats com a investigats, per suposadament haver incitat l'odi i el boicot a la manifestació de policies nacionals i guàrdies civils a la plaça de Sant Jaume. Una manifestació amb força polèmica per celebrar-se poc abans del primer aniversari de l'1 d'octubre,durant la qual es van viure moments de gran tensió, agressions i càrregues dels Mossos d'Esquadra. 

Jusapol acusa Quim Torra de promoure un boicot cap a la seva manifestació
Jusapol acusa Quim Torra de promoure un boicot cap a la seva manifestació | Cedida

Jusapol considera que el dispositiu de seguretat va ser «insuficient», com a conseqüència de presumptes instruccions polítiques de Torra, Buch i Jardí. En aquest sentit, l'escrit presentat al TSJC remarca que els participants van ser «insultats i agredits», i carrega contra la contramanifestació antifeixista, que consideren que no hauria d'haver estat permesa. 

Jusapol aporta proves del «suport de les autoritats» al boicot

En la seva denúncia, el sindical de policies també aporta diverses notícies, entre les quals una on el mateix Quim Torra apareix animant a ocupar la plaça de Sant Jaume per evitar que ho fessin els policies que volien manifestar-se. A banda, aporta declaracions de Miquel Buch acusant el sindicat de «provocar», cosa que demostraria una justificació  de les «agressions sofertes i les resolucions adoptades per impedir i boicotejar la manifestació».

Imatge de la capçalera de la manifestació convocada per Jusapol a Barcelona
Imatge de la capçalera de la manifestació convocada per Jusapol a Barcelona | Cedida

 

Per a Jusapol, les manifestacions convocades per l'ANC, els CDRs i la CUP «incentiven l'odi i la violència cap als policies nacionals guàrdies civils». Per això, considera que el «suport de les autoritats va ser eficaç i suficient» perquè els contramanifestants «actuessin fora de la legalitat», sabent que «els Mossos no utilitzarien tots els mitjans per impedir-ho».


Comentaris

envia el comentari