TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

La justícia alemanya admet un error en la interlocutòria sobre l'extradició de Puigdemont

Es tracta d'un «problema tipogràfic» que no afecta el fons del text
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

Molt s'ha parlat les darreres setmanes sobre la interlocutòria emesa pel Tribunal de Schleswig-Holstein sobre l'extradició de Carles Puigdemont en què descartava el delicte de rebel·lió.

 

No obstant això, hi ha un petit detall que a tothom li havia passat per alt i que ara la mateixa justícia alemanya ha fet públic. Es tracta d'un petit error en l'escrit que qualifiquen de «problema tipogràfic» i que, segons el tribunal, no afecta el fons del text. «Els errors existeixen, també en els textos emanats d'una audiència», ha dit la jutgessa per disculpar-se.

 

Una data incorrecta

En concret, l'error és una data errònia que no té sentit. Segons el text, el govern de Puigdemont va aprovar les mesures i les despeses necessàries per celebrar el referèndum de l'1-O el dia 31 d'octubre, trenta dies més tard de què se celebrés.

«Òbviament és incorrecta», ha admès la portaveu, que ha explicat que en el text final de la resolució aquesta errada ja ha estat corregida. La jutgessa ha explicat que aquest canvi en les dates és «irrellevant» i que només afecta l'acusació de malversació de fons, un procés que encara es troba obert.

 

Dubtes sobre el delicte de malversació

Una vegada el tribunal de Schleswig-Holstein va denegar l'execució del delicte de rebel·lió per part de Carles Puigdemont, totes les mirades van mirar a l'audiència alemanya per conèixer què acabarien decidint sobre les acusacions que el Tribunal Suprem disposa sobre l'expresident de la Generalitat.

 

Sense existir una resolució oficial, les primeres informacions apunten al fet que el tribunal prendria mesures similars en el referent al delicte de malversació. De la mateixa manera, es descarta la realització de violència en el moviment independentista, a més de deixar oberta una possible persecució política.

Així ho ha assegurat 'La Vanguardia', on s'ha publicat la resolució emesa des de Schleswig-Holstein, dirigida al Tribunal Suprem. En ella, es demana a l'organisme de justícia espanyol que entregui informació complementària, que pugui servir per donar credibilitat a les acusacions sobre Puigdemont.

 

La publicació adverteix que les investigacions per malversació que recauen sobre Carles Puigdemont «no satisfan les exigències de l'article 86 de la llei de cooperació internacional en assumptes penals», ja que «no conté una descripció suficient de les circumstàncies en les quals es van produir els fets».

 

 

Per això mateix, sol·liciten un nou informe complementari, per part del Tribunal Suprem, el qual permeti prendre una resolució definitiva sobre l'extradició. Revelen que, d'aquest document, «dependrà la decisió sobre l'ordre d'ingrés a presó, en espera d'extradició».

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris