rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La justícia alemanya demana al Tribunal Suprem informació sobre la implicació de Puigdemont l'1-O

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha acusat el líder català de voler «mantenir el caos»
Puigdemont segueix a Berlín preparant la seva defensa. | Cedida

 

La justícia alemanya segueix a l'espera que el Tribunal Suprem entregui el seu informe sobre els detalls de l'euroordre contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. En aquest sentit, el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein vol conèixer el paper que Puigdemont va dur a terme en relació al referèndum de l'1 d'octubre.

La justícia alemanya demana més informació

Concretament, es vol saber si l'expresident va dona l'ordre als Mossos d'Esquadra d'abstenir-se d'actuar als col·legis electorals, tot i el mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va donar, tant al cos policial com a la Guàrdia Civil i Policia Nacional, una sèrie d'ordres per tal que el referèndum no se celebrés.

Els jutges alemanys volen que el Tribunal Suprem adjunti una sèrie d'imatges i vídeos que esclareixen la tèsi de la justícia espanyola sobre l'actuació policial i la implicació de l'expresident. D'aquesta manera, es vol fonamentar l'extradició —o no de Puigdemont a Espanya.

Enric Millor acusa Puigdemont de voler «mantenir el caos»

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha acusat el líder català de voler «mantenir el caos i la inestabilitat» a Catalunya. En una entrevista a 'La Vanguardia', el delegat assegura que el govern espanyol «pot mantenir el 155 el temps que faci falta», tot i que la funció d'aquest article no és imposar un govern des de Madrid.

 

Imatge d'arxiu del delegat del govern espanyol, Enric Millo | CatalunyaDiari.cat

 

Sobre les polèmiques declaracions del ministre Montoro, que afirmava que la Generalitat no va finançar amb diners públics el referèndum del passat 1 d'octubre, conclou que la funció del Ministeri d'hisenda «no és fer investigacions policials ni judicials».

Pedro Sánchez també carrega contra Puigdemont

D'altra banda, el secretari general del PSOE Pedro Sánchez ha advertit des d'Alemanya, que l'independentisme a Catalunya no representa una amenaça per a Espanya, si no per a tota la Unió Europea.

Comentaris