Carles Puigdemont al costat de Toni Comín, Lluíg Puig i Meritxell Serret

El futur de les euroordres es decidirà els propers 18 i 24 de febrer

La defensa de Puigdemont, Comín i Puig demana que quedin suspeses

Una data més sobre la qual hauran d'estar molt pendents alguns dels integrants del govern de Catalunya 2016-2017: en aquest cas, l'ex president Carles Puigdemont i els ex consellers Toni Comín i Lluís Puig tindran el proper 18 de febrer una nova data clau en la seva estratègia de defensa. La justícia belga s'haurà de pronunciar sobre el futur de les euroordres de detenció dictades contra ells, abans que Puigdemont i Comín fossin reconeguts com a eurodiputats.

La Fiscalia belga demana suspendre les euroordres a l'espera de la decisió del Parlament Europeu sobre el suplicatori que ha sol·licitat Pablo Llarena. La defensa, però demana anar més enllà de la simple suspensió i exigeix que les euoordres quedin anul·lades i que siguin retornades sense efectes a Espanya. Els advocats de Puigdemont i Comín entenen que la immunitat s'adquireix amb la condició d'europarlamentari, que ja tenien quan es van dictar les euroordres.

Lluís Puig, pendent del dia 24 de febrer

Mentre caldrà estar molt pendents del 18 de febrer i si la justícia belga  anul·la o només suspèn les euroordres contra Puigdemont i Comín, el proper dia 24 de febrer hi haurà una vista que entrarà sobre el fons de la qüestió pel que fa a la petició que pesa sobre l'ex conseller de Cultura Lluís Puig.

En aquella jornada, se sabrà si la decisió que s'haurà pres el dia 18 per Puigdemont i Comín també l'afecta a ell o no. El 18 i el 24 de febrer, doncs, tornen a ser jornades d'especial transcendència per al futur judicial de Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig.

 

També et pot interessar...