rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

La Justícia espanyola no aconsegueix aportar proves clares de malversació contra Carles Puigdemont

Així ho ha confirmat aquest dimarts el diari alemany 'Frankfurter Allgemeine Zeitung'
Imatge de l'edifici que acull la Fiscalia General de Schleswig Holstein   | CatalunyaDiari.cat

 

La Justícia espanyola no ha aconseguit aportar, fins ara, proves clares a la Justícia alemanya sobre l'acusació de malversació per la qual encara vol aconseguir l'extradició de Carles Puigdemont, segona ha publicat el principal diari alemany 'Frankfurter Allgemeine Zeitung'. 

 

I és que segons el citat diari, els investigadors espanyols encara «no han pogut trobar la factura de les 10.000 capses transparents produïdes a la Xina» i que es van utilitzar en el referèndum del passat 1 d'octubre, i, per tant, no haurien pogut donar els aclariments que es demanen a la justícia alemanya.

  

 

 

Sense proves sobre el delicte de malversació 

Segons la Fiscalia espanyola, la malversació de Puigdemont per celebrar el referèndum pujaria a 1.602.001,57 euros, però aquesta quantitat encara no està demostrada. Per això, i segons precisa el diari alemany, el Tribunal d'Schleswig-Holstein hauria demanat a Espanya informació sobre qui va pagar el referèndum i quines proves hi ha. 

 

 «Ja s'ha facilitat informació addicional en dues ocasions des d'Espanya», apunta el citat diari, qui afegeix que no hauria estat suficient. En aquest sentit, el 'Frankfurter' no creu que Espanya pugui arribar a aportar moltes dades més.

 

Així doncs, el citat mitjà recomana a la Justícia alemanya que faria bé de llegir-se el llibre 'Operació Urnes' dels periodistes Laia Vicens i Xavier Tedó, que no apunta a la participació del Govern en les despeses del referèndum: «Per entendre millor com els independentistes catalans van actuar de forma creativa i conspirativa, la lectura del llibre 'Operació Urnes' dels periodistes catalans Laia Vicens i Xavier Tedó podria ser útil per a la Justícia alemanya». 
 

Polítics espanyols descarten que l'1-O es pagués amb fons públics

«Per al llibre, que es va publicar a finals del 2017, van entrevistar més de 50 participants —en la preparació del referèndum—. S'hi diu que un català amb el pseudònim de Lluís va ser el cervell de l'operació. Va encarregar les urnes per un import de 100.000 euros, que va pagar ell mateix, a una empresa francesa de Guangzhou, a la Xina», afegeix el diari alemany. 

 

«Una xarxa popular de milers de voluntaris va aconseguir passar de contraban les urnes a Catalunya, amagades, i dur-les sense ser detectades a més de 2.000 col·legis electorals l'1 d'Octubre», senyala el diari alemany sobre informacions publicades al llibre de Vicens i Tedó. De fet, i segons el mateix 'Frankfurter', almenys 7 milions de paperetes també procedien de França.

 

Finalment, el mitjà alemany cita totes aquelles declaracions de polítics, en què es descarta que diners del Govern s'hagin usat en el referèndum. Aquest és el cas, per exemple, del ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro, qui aquest dilluns, 16 d'abril, assegurava al diari 'El Mundo' no saber «quins diners van usar per pagar les urnes xineses de l'1 d'octubre, ni quin suport hi podria tenir Puigdemont», però que «no es va fer amb fons públics». 
 

Comentaris