La justícia espanyola rebutja tramitar la citació de Pablo Llarena davant la justícia belga

S'escuden en una llei europea que rebutja les interferències entre els estats membres
El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La justícia espanyola es tanca en banda amb Pablo Llarena. El degà dels jutjats de Madrid,  Antonio Viejo, considera improcedent la petició del jutge d’un Brussel·les sobre la citació del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per «falta d’imparcialitat».

 

La consideració del jutge espanyol, doncs, dona un cop de porta a la demanda interposada per Carles Puigdemont i els consellers exiliats i que tenia l’anhel que el magistrat instructor de la causa contra el procés, Llarena, comparegués davant la justícia belga el proper 4 de setembre.

El ‘no’ de la justícia espanyola sobre Pablo Llarena

La justícia espanyola va rebre la petició del tribunal belga el passat 5 de març. El degà madrileny, Antonio Viejo, no va dubtar en retornar el formulari enviat inicialment per la justícia belga en considerar-lo improcedent.

 

El retorn, però, no ha eludit la polèmica, ja que Viejo ha optat per tornar la petició a la justícia belga sense emplenar.

 

El perquè: creuen que la petició resulta improcedent. Per això mateix, a la resposta, s'ha marcat la casella 9.2.4 —que forma part de la legislació europea—, on s’explica que el motiu de la devolució és l'article 1 del reglament per al qual «el reglament no s'aplicarà, en particular, a (...) la responsabilitat de l'Estat per accions o omissions en l'exercici de la seva autoritat».

 

Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica
Carles Puigdemont, amb els exconsellers exiliats, van demanar la citació del jutge Llarena davant la justícia belga | CatalunyaDiari.cat

 

Expliquen que Bèlgica no en té la competència

«Una instrucció penal és una actuació sobirana del Poder Judicial de l'Estat que no pot ser enjudiciada per la jurisdicció civil d'un altre país», han revelat fonts del deganat a ‘El Español’ per justificar la sorprenent devolució a la justícia belga.

 

El degà de Madrid, doncs, opta per apel·lar a una llei europea que permet —com s’ha fet— rebutjar les interferències proposades pels estats membres.Comentaris

envia el comentari