El jutge arxiva 43 agressions denunciades durant l’1-O a Barcelona

La inexistència de documents audiovisuals és, segons el jutge, clau per concloure la investigació sobre les càrregues policials de l'1-O
La Policia Nacional carregant contra els manifestants
La Policia Nacional carregant contra els manifestants | CatalunyaDiari.cat

La jornada de l’1-O a Catalunya continua portant cua. En aquest sentit, el jutge que investiga l’operatiu policial d’aquell dia ha arxivat un total de 43 denúncies per lesions per part de la Policia Nacional, per manca de material audiovisual per determinar la veracitat de les denúncies.

 

El jutge, que segons revela ‘eldiario.es’, conclou en el seu atestat judicial que no pot considerar «desproporcionada» l’actuació de cap agent i, a través de sis autos, el mateix magistrat avala l’actuació policial d’aquella jornada.

El jutge desestima 43 denúncies de l’1-O

El jutge conclou que la manca de documents audiovisuals que acrediten les agressions denunciades són la clau per tancar el cas i per determinar que la Policia Nacional va actuar en proporció.

 

Les denúncies, sorgides de les càrregues policials en punts de de votació ubicats en col·legis de Barcelona com la Prosperitat, Aiguamarina, Estel, l’escola de joves Trinitat Vella i els instituts Víctor Català i Joan Boscà, han estat desestimades pel magistrat instructor de la causa perquè els denunciants no han pogut demostrar les «bufetades, estirades de cabell, agafades pel coll i els cops de porra» que demandaven.

 

La Policia Nacional carregant contra els manifestants
La Policia Nacional carregant contra els manifestants | CatalunyaDiari.cat

 

 

En aquest sentit, el jutge també explica el cas de l’arxivament d’una denúncia on es podia veure com un agent propinava diversos cops de porra a un votant que, precisament, estava enregistrant la disputa. Com que no s’hi podia comprovar el número de placa, però, el jutge ha optat per arxivar la causa.

«Cap actuació es pot considerar desproporcionada»

Ha estat l’argumentari troncal del jutge per tancar la causa. La inexistència de documents fotogràfics que mostrin cap actuació individual o col·lectiva per part dels membres del cos esmentats que mereixi ser penalitzada.

 

«No apareix cap actuació individual o col·lectiva dels agents que pugui considerar-se desproporcionada, ja que es limiten a apartar a les persones que entorpeixen la tasca policial. Empenyent-les o arrossegant-les en casos de persones que es neguen a moure’s», comenta el jutge al seu auto.Comentaris

envia el comentari