El jutge estudia arxivar la causa contra els acompanyants de Puigdemont

La inexistència de proves seria clau perquè el jutge desestimés la petició de la Fiscalia sobre Alay, Matamala i dos Mossos fora de servei | Tots quatre acompanyaven Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya

Carles Puigdemont va ser detingut a Alemanya quan anava acompanyat per dos Mossos i dos amics seus
Carles Puigdemont va ser detingut a Alemanya quan anava acompanyat per dos Mossos i dos amics seus | CatalunyaDiari.cat

Noves i reveladores informacions sobre els quatre acompanyants de Puigdemont a Alemanya. La policia germànica va sortir el pas de l’expresident de la Generalitat per detenir-lo just quan trepitjava territori alemany i, després que l’expresident ingressés a presó, els seus quatre acompanyants van ser imputats per un presumpte delicte d’encobriment.

La causa, però, podria ser ara arxivada a causa de la manca de proves. Segons avança ‘La Vanguardia’, el jutge de l’Audiència Nacional, Diego de Egea, estaria valorant l’arxivament de la causa pels «indicis dèbils» contra els investigats. La manca de proves i la debilitat d’aquestes, doncs, podria ser clau perquè els dos Mossos, Alay i Matamala no fossin imputats per aquest delicte.

Sense notícies de Matamala

De fet, en ser imputats, els quatre van ser cridats a declarar el passat mes de juny a petició de la Fiscalia. Tots s’hi van personar menys Matamala, que es troba il·localitzable. Matamala, que s’hauria convertit en el confident de Carles Puigdemont des de la seva fugida a l’estranger, no va comparèixer davant la justícia perquè els agents de policia no el van poder localitzar.

Segons fonts jurídiques citades pel mitjà esmentat, el jutge instructor de la causa considera que no hi ha proves concloents que demostrin que aquests acompanyants anaven amb Puigdemont per aconseguir que arribés a Bèlgica, eludint així l’euroordre de detenció interposada per Pablo Llarena.

D’altra banda, el mateix de Egea considera la inexistència de proves perquè agents dels Mossos que acompanyaven l’expresident no estaven de servei, sinó en dies de vacances.

 

En llibertat i sense mesures cautelars

Imatge d'arxiu de Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay, detingut per haver acompanyat Puigdemont a Alemanya | CatalunyaDiari.cat

 

Els acusats van declarar a l’Audiència Nacional el passat 4 de juny per un presumpte delicte d’encobriment, el qual podia comportar condemnes de fins a tres anys de presó. Diego de Egea, però, va decidir deixar-los en llibertat després d’unes declaracions que van tenir una durada inferior a una hora.


Comentaris

envia el comentari