El jutge belga va evitar la presó preventiva per impedir «danys irreparables»

No hi havia «raó per dubtar» que Puigdemont i els consellers col·laborarien amb la justícia

El president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Serret i Puig
Puigdemont i els consellers no van entrar a presó per evitar «danys irreparables» | CCMA

El president Carles Puigdemont, i els quatre consellers del seu Govern, destituïts per l'executiu espanyol en aplicació de l'article 155, no van entrar a la presó de manera preventiva, com sí que va passar a la resta de l'executiu català que es va quedar a l'Estat, perquè el jutge belga que va veure l'ordre europea de detenció emesa per la justícia espanyola va considerar que la mesura hauria causat «danys irreparables». 

El diari 'Ara' ha tingut accés a la interlocutòria del 5 de novembre que li van realitzar a la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. En un context similar a les de la resta de l'executiu català, Serret va explicar que tenia disponibles 1.000 euros, pel que els seus advocats van advertir al jutge que una fiança superior «implicaria l'ingrés a la presó a l'espera del pagament». 

Per aquest motiu, el magistrat va concloure que l'ingrés a presó «implicaria per a la interessada uns danys irreparables». A banda, el jutge va considerar que «no hi ha raons per pensar» que Puigdemont i els consellers «se sostreguin de la justícia belga» i sentenciava que tampoc «hi ha cap raó per dubtar» que «col•laboraran plenament» amb la justícia del país.

El text també mostra la confiança que els investigats no fugiran del país, no destruiran proves i es presentaran davant la justícia belga cada cop que siguin reclamats.
 


Comentaris

envia el comentari