El jutge descarta incitació a l'odi sobre un home que va amenaçar de mort el fill de Rufián

Mitjançant Twitter, també va amenaçar a Pablo Iglesias, Íñigo Errejón i Oriol Junqueras
El fill de Gabriel Rufián va ser amenaçat de mort | EP

 

La denúncia que la Fiscalia havia presentat al Jutjat d'Instrucció número 1 de Motril, a Granada, ha estat arxivada. D'aquesta manera, es descarta el suposat delicte d'incitació a l'odi contra un tuitaire que, entre altres amenaces i insults, desitjava la mort del fill del diputat d'ERC, Gabriel Rufián i la de la mare del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias.

La Fiscalia ha anunciat que recorrerà a la decisió, ja que no consideren normal que missatges com «@gabrielrufian ets pare? Tant de bo matin al teu fill» quedin impunes de sanció. A més, en el mateix compte de Twitter, es van trobar missatges que amenaçaven els diferents grups dels partits republicans, com són ERC i Podemos.

 

De la mateixa manera, l'usuari també va carregar contra la família de Pablo Iglesias, publicant: «@Pablo_Iglesias tant de bo li peguessin un tret al cap a la teva mare». També altres representants de Podemos, com Carolina Bescansa o Íñigo Errejón, així com el líder d'ERC, Oriol Junqueras, van rebre l'advertència de ser «cremats vius».

Dos anys i un dia per enaltiment del terrorisme

La decisió presa pel jutjat de Granada contrasta amb la que va oferir l'Audiència Nacional el passat 5 de desembre als 12 membres del grup de rap 'La Insurgencia', els quals van ser condemnats a la presó per considerar que les seves lletres incorrien a un delicte d'enaltiment al terrorisme dels Grups de Resistència Antifeixista Primer d'Octubre.

 

De manera similar, el Ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va llançar una dura amenaça a un altre usuari de Twitter que es va burlar de la mort de l'exfiscal, José Manuel Maza. En ell, indicava que «riure's de la mort d'una persona és quelcom mesquí, cruel i intolerable. No hi ha impunitat pels insults i l'ordi en les xarxes socials».

 

Comentaris