Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont durant un acte de campanya de les Eleccions Europees el 10 d'abril de 2019

Una jutge de Girona reclama al Suprem investigar Carles Puigdemont per corrupció

L'expresident de la Generalitat s'ha pronunciat a Twitter per rebatre les acusacions

Carles Puigdemont durant un acte de campanya de les Eleccions Europees el 10 d'abril de 2019
L'expresident de la Generalitat s'ha pronunciat a Twitter per rebatre les acusacions| Catalunya Diari

Carles Puigdemont podria veure agreujats els seus problemes judicials. Una magistrada de Girona ha demanat al Tribunal Suprem que investigui l'expresident de la Generalitat per corrupció, en relació amb la gestió de l'empresa  Aigües de Girona durant el seu mandat com a alcalde de la capital catalana entre el 2011 i el 2016, segons avança 'El Periódico'.

A petició de la Fiscalia Anticorrupció, la jutge ha exposat la demanda al Suprem, atribuint a Puigdemont els delictes de prevaricació, frau  a l'Administració i  falsedat documental. Però l'expresident, escollit eurodiputat, gaudeix d'immunitat, que hauria de ser-li retirada perquè pogués procedir el suplicatori. Si el Tribunal Suprem accedeix a tirar endavant la investigació, haurà de cursar una petició a l'Eurocambra perquè es retiri la immunitat a Puigdemont i es pugui avançar en el cas.

Puigdemont dona la cara a Twitter

Carles Puigdemont ha volgut pronunciar-se al respecte i ho ha fet a través de Twitter, on assegura que fa un any, quan van sorgir les primeres informacions sobre el cas, ja es va oferir a declarar voluntàriament per «tallar d'arrel» el que l'expresident considera un «intent d'embrutir» la seva trajectòria política. En aquell moment, assegura, se li va negar l'existència de tal investigació. Segons Puigdemont, es tractaria d'un nou intent d'extradir-lo «com sigui».

Cronologia del cas Aigües de Girona

Aigües de Girona és una societat mixta, les participacions de la qual estan dividides entre els ajuntaments de Girona, Sarrià de Ter i Salt, amb un 20% total de les accions, i l'empresa Girona, amb un 80% entre mans, en la qual participen Aqualia, Sociedad General de Aguas de Barcelona i CaixaBank, segons informa el mitjà citat.

L'any 2015 la jutge iniciava una investigació arran d'una denúncia de la CUP contra el que va ser conseller delegat d'Agissa fins al 2016, Narcís Piferrer, per un delicte continuat d'administració deslleial, considerant que beneficiava a la part privada de l'empresa, la societat Girona SA, màxima participant d'Aigües de Girona. 

El juny de 2018, la magistrada ordenava registrar els tres consistoris suposadament implicats en el cas, a la recerca de documents que provessin una desviació de fons destinats, entre altres coses, a la compra d'una col·lecció artística per valor de gairebé 4 milions d'euros, aprovada per l'Ajuntament de Girona. Segons apuntava 'El Español', la compra s'hauria fet amb els beneficis obtinguts d'un cànon extraordinari que s'hauria imposat als ciutadans entre l'abril de 2003 i el març de 205, suposadament no reinvertits en el servei.

També et pot interessar...