IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El jutge Llarena confirma 23 processaments per rebel·lió

Entre ells es troba Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole
Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole | La Sexta

El jutge Llarena ha confirmat 23 processaments per rebel·lió, entre els quals es troba l'expresident Carles Puigdemont, en considerar que «concorre el requisit de violència en el delicte de rebel·lió».

A més, el magistrat nega a Cristóbal Montoro i assegura «que les dades d'Hisenda coincideixen amb els indicis de delicte de malversació». En aquest sentit, l'auto destaca que els investigats no han dit totes les declaracions del ministre Montoro sobre les despeses de l'1-O, que estarien més matissades del que van defensar i apuntaria a la «possibilitat material que hi pugui haver una mecànica de frau oculta i no confirmada».

Cinc dies per presentar recurs

D'aquesta forma, Llarena ha rebutjat tots els recursos presentats i les defenses tenen cinc dies a partir d'ara per presentar un nou recurs a la sala d'apel·lacions. Un cop aquesta es manifesti —podria trigar aproximadament un mes— es confirmarien els processaments i aleshores el Tribunal Suprem podria procedir a suspendre els diputats del Parlament que es troben en presó preventiva. L'únic que no presentarà un recurs serà Jordi Cuixart, que en el seu moment va presentar el de reforma de forma subsidiària i, per tant, en ser rebutjat per Llarena passava directament a la sala d'apel·lacions.

Es podrien rebaixar els delictes

El jutge ha confirmat els processaments per rebel·lió, malversació i desobediència sense cap sorpresa, encara que per primer cop ha deixat oberta la porta a rebaixar els delictes a sedició i conspiració per a la rebel·lió, com també va fer la sala d'apel·lacions fa unes setmanes en resposta a la justícia alemanya. Llarena explica que en el «cas hipotètic que no s'acreditessin aquests delictes», no s'arxivaria la causa sinó que els acusats de rebel·lió passarien a ser jutges per un delicte de sedició o per conspiració per a la rebel·lió.


Comentaris

envia el comentari