El jutge Llarena denega la llibertat de Sànchez per assistir a la investidura

Aquest divendres se celebra el ple d'investidura
Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez
Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha tornat a rebutjar l'excarceració o la concessió d'un permís penitenciari perquè Jordi Sànchez pugui anar a la sessió d'investidura prevista per a aquest divendres.

 

El magistrat s'ha oposat a la petició que va presentar la defensa del candidat de Junts per Catalunya aquest dimarts reiterant que existeix risc de reiteració delictiva. El jutge de l'alt tribunal també rebutja la possibilitat proposada per Sànchez de ser investit per videoconferència.

Segon cop que li denegen la llibertat

Aquesta és la segona vegada que es denega la possibilitat que l'expresident de l'ANC sigui escollit president de la Generalitat. L'ocasió anterior va ser just fa un mes quan Sánchez es convertia en candidat per primera vegada i el jutge no va autoritzar deixar-lo en llibertat per poder anar al ple d'investidura fixat pel 12 de març, que finalment es va suspendre.

 

Com ha passat en aquest segon cop, el jutge instructor apreciava risc de reiteració delictiva i va assenyalar en el seu acte que hi havia altres candidats «amb el mateix nombre de suports» en els quals no s'aprecia el mateix risc.

Torrent ha promès actuar amb «contundència política i jurídica»

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va assegurar aquest dimarts que, en cas que Jordi Sànchez no pogués acudir a la cambra com a candidat a la presidència de la Generalitat, «actuaran en conseqüència, com s'ha fet sempre cada cop que l'Estat ha impedit la normalitat el ple del Parlament de Catalunya». Durant una entrevista TV3, Torrent va assenyalar que s'actuarà amb «tota la contundència política i jurídica» per defensar «els drets fonamentals i polítics dels diputats».

 

Segons Torrent, el jutge Pablo Llarena no pot negar la llibertat al diputat de Junts per Catalunya després de l'escrit de l'ONU que instava el govern espanyol a respectar els seus drets polítics. «No entenc que es pugui dir que no a una evidència tan gran», ha indicat Torrent. Comentaris

envia el comentari