rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Diverses associacions de jutges i fiscals demanen la dimissió de Rafael Catalá

El ministre de Justícia ha criticat avui el jutge del cas de 'La Manada' que en va demanar l'absolució
Catalá, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Clam per al rebuig i la dimissió de Rafael Català. Així és com ha reaccionat part del món de la justícia després que el ministre hagi posat avui en dubte el magistrat que va demanar l’absolució de ‘La Manada’.

 

En aquest cas, fins a set associacions de jutges i fiscals espanyols han fet públic aquest dilluns, 30 d’abril, un comunicat conjunt on demanen la dimissió del ministre de Justícia, Rafael Catalá. El ministre, així mateix, continua en boca de tothom després que aquest matí hagi afirmat a la COPE que el jutge Ricardo González —que va optar per demanar l’absolució de càrrecs a ‘La Manada’— «té algun problema singular».

La crítica ferotge de Catalá, per la qual li demanen la dimissió

Catalá no s’ha estat de res. Després de la controvertida petició del jutge Rodríguez de deixar en res el cas dels cinc joves sevillans que van forçar una noia a ‘San Fermín’ l’any 2016, el ministre de justícia no s’ha mossegat la llengua. «Tothom sap» que el magistrat que va emetre un vot particular a la sentència de ‘La Manada’ té «algun problema i una situació singular».

 

Al fil de la seva declaració, el ministre ha prosseguit explicant que el magistrat en qüestió conserva «alguns expedients oberts» per part del CGPJ, un organisme que, segons ell, hauria d’haver actuat «disciplinàriament».

 

Part del col·lectiu judicial, però, no han tolerat aquesta acció i li han demanat responsabilitats. L’Associació Professional de la Magistratura, l’Associació de Jutges Francisco de Vitoria, l’Associació de Jutges i Jutgesses per la Democràcia, l’Associació de Jutges Fòrum Judicial Independent, l’Associació de Fiscals, la Unió Progressista de Fiscals i l’Associació Professional Independent de Fiscals han explicat en un comunicat que les seves declaracions són «una temeritat per part de qui exerceix com a ministre de Justícia».

 

La Manada, en una imatge d'arxiu | Cedida

Una «temeritat» reeixida per «interessos electorals»

És la principal consideració que han dut a terme els membres d’aquestes associacions. «Avui és pel judici de ‘La Manada’, però demà pot ser-ho per qualsevol actuació que no sigui del gust del ministre o del seu govern», han relatat mentre al·legaven que el ministre podria haver-se decantat pels «interessos judicials».

 

«És un autèntic perill l’ús de les resolucions judicials per part de l’Executiu i la confusió intencionada d’interessos electorals amb la que hauria de ser la seva tasca com a membre d’un Poder de l’Estat, que és respectar i vetllar pel funcionament de les institucions», conclouen.

Comentaris