Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tamara Carrasco

Una jutgessa aixeca el confinament de Tamara Carrasco a Viladecans

La membre dels CDR havia estat investigada per desordres públics

Tamara Carrasco
El jutjat d'instruccions 24 de Barcelona ha aixecat el confinament de Tamara Carrasco a Viladecans | CCMA

El jutjat d'instruccions 24 de Barcelona ha aixecat el confinament de Tamara Carrasco a Viladecans, una ordre que havia estat dictada per l'Audiència Nacional. Cal recordar que Carrasco era investigada per desordre públic com a membre dels CDR. Tot i que finalment no va ser acusada de terrorisme, el jutjat considera  «desproporcionada la mesura cautelar», que l'ha impedit durant més d'un any sortir del seu municipi si no ho feia amb permisos puntuals sol·licitats expressament.

Tot i que finalment no va ser investigada per terrorisme, l'Audiència va dictar una dura mesura cautelar que obliga a Tamara Carrasco a quedar-se confinada a Viladecans des del passat 12 d'abril del 2018.  En aquests moments, Carrasco està sent investigada per un delicte de desorde públic, penat amb entre tres mesos i un any de presó, pel que «no resulta proporcionada la mesura imposada en el seu dia».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Tamara Carrasco
Tamara Carrasco duia confinada a Viladecans més d'un any | Cedida

 

Investigada per un presumpte delicte de terrorisme

«En l'actualitat manca de justificació el manteniment de la mesura cautelar, en tant que ha desaparegut la causa que en el seu moment la va poder motivar», al·lega la jutgessa, ja que quan es va adoptar la causa contra Carrasco la hi estava investigant en l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de terrorisme.

D'aquesta manera, la jutgessa accepta la petició de la defensa de Carrasco, l'advocat Benet Salellas, i acorda en el citat acte deixar sense efecte la mesura cautelar, una decisió que, en un tuit, el bufet de Salellas ha celebrat que arribi «després de més d'un any d'excepcionalitat jurídica injustificada».

La mesura cautelar va ser imposada pel Jutjat Central d'Instrucció 6 de l'Audiència Nacional el 12 d'abril de 2018, després de ser detinguda el mes d'abril passat com a presumpta capitost dels autodenominats Comitès en Defensa de la República (CDR) i va ser confirmada posteriorment. Cal recordar que  Carrasco, de 34 anys, va ser detinguda el 9 d'abril de 2018 en el marc de l'operació 'Maluc' acusat de liderar als CDR i a instàncies del Ministeri Fiscal.

 

També et pot interessar...

  • En llibertat els dos CDR detinguts per no presentar-se a declarar als jutjats de Puigcerdà