Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La jutge inicia tràmits per portar al Suprem a Laura Borràs per suposat tripijoc de contractes

La jutgessa inicia els tràmits per portar a Laura Borràs al Suprem per contractes irregulars

Gonzalo Boye, advocat de la diputada d JxCat, demana la nul·litat de la investigació

La jutge inicia tràmits per portar al Suprem a Laura Borràs per suposat tripijoc de contractes
La jutge inicia tràmits per portar al Suprem a Laura Borràs per un suposat tripijoc de contractes | ACN

 

El Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona ha engegat els tràmits per elevar al Tribunal Suprem la investigació de Laura Borràs per presumptes irregularitats en la contractació de serveis de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), després de preguntar a la Cambra baixa que confirmi la seva condició de diputada, segons es desprèn d'un escrit de Gonzalo Boye en el qual sol·licita la nul·litat de les actuacions.

 

Ha demanat que confirmi si és diputada

La magistrada instructora ha demanat al Congrés dels Diputats que li confirmi si Borràs és diputada, una petició que la Mesa va contestar el 3 de juliol després d'al·legar que la sol·licitud s'havia de vehicular a través del Tribunal Suprem, i en concret del seu president, segons publica 'El Periódico'.

 

Aquest jutjat investiga des del juliol del 2018 presumptes irregularitats en la contractació de serveis informàtics per al web de la ILC durant l'etapa en què l'exconsellera de Cultura dirigia la institució.

 

Per ordre d'aquest jutjat, els Mossos d'Esquadra van practicar el dimarts 27 de novembre un dispositiu amb entrades i escorcolls al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i la Institució de les Lletres Catalanes.

 

La policia catalana va acudir al CTTI i va fer una petició d'informació en el marc d'aquestes perquisicions, que es troba sota secret de sumari, segons van explicar llavors fonts de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública.

 

Laura Borràs: «La jutgessa que m'investiga sap que s'havia d'haver inhibit»
Laura Borràs: «La jutgessa que m'investiga sap que s'havia d'haver inhibit» | CatalunyaDiari.cat

 

 

Boye sol·licita la nul·litat de la investigació

En un escrit remès al Jutjat d'Instrucció 9,  l'advocat Gonzalo Boye sol·licita la nul·litat de ple dret de la causa en considerar que existeix una manca de competència objectiva, perquè, en el moment d'obrir-se la investigació, Borràs ja era diputada al Parlament i consellera, i per tant aforada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons aquest escrit, consultat per Europa Press, des del començament de la investigació «hi havia una dada evident, clara, precisa, concreta i que impedia atribuir-se, com s'ha fet, la competència objectiva per investigar Borràs: era aforada, primer davant del TSJC i, ara, davant del Suprem».

Investigació prospectiva

L'advocat ressalta que des del començament de la investigació judicial, fa gairebé un any, «ja se sabia i coneixia que la investigada Laura Borràs tenia la condició d'aforada; malgrat això, va engegar la present investigació contra ella i decretar, a més, el secret d'actuacions». «Una investigació secreta contra una aforada per un òrgan manifestament incompetent, gravíssim", resumeix el lletrat.

Així mateix, ressalta que s'ha fet una «investigació prospectiva» contra la diputada i afirma, textualment, que la investigació suposa una autèntica causa general en contra de Borràs i altres membres que van intervenir en la contractació de serveis de l'ILC.

També et pot interessar...