Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Jordi Turull i Raül Romeva durant una sortida de la presó, amb mascareta

El jutjat manté la suspensió del tercer grau per als presos catalans

Rebutja de nou els recursos presentats per les defenses

El jutjat de vigilància penitenciària 5 ha decidit mantenir la suspensió del tercer grau de Raül Romeva i Jordi Turull fins que el Suprem resolgui els recursos presentats per la fiscalia contra la classificació dels interns, igual que va fer amb Oriol Junqueras, Josep Rull i Jordi Sànchez.

El jutjat ha rebutjat de nou els recursos presentats per les defenses. En el seu escrit, remarca que els arguments de la defensa són els mateixos que ja va esgrimir en el recurs contra la primera resolució, del 28 de juliol, on suspenia l'execució del règim obert. Aquell recurs va ser respost en una resolució de l'11 d'agost. El 19 d'agost, el jutjat va avalar el tercer grau, però va insistir que calia mantenir la suspensió a l'espera del Suprem. 

Carles Puigdemont es dona de baixa del PDECat

Carles Puigdemont ha anunciat aquest dilluns que ha comunicat al president del PDECat, David Bonvehí, que ha tramitat la seva baixa del partit, davant les desavinences que separen la formació nacionalista i Junts per Catalunya (JxCat).

«Continuaré treballant per mantenir una relació cordial entre les dues formacions», ha insistit l'expresident Puigdemont a través d'un missatge a les xarxes socials. La baixa de l'expresident de la Generalitat del PDeCAT es produeix dos dies després que els senadors del grup parlamentari de JxCat i l'exconseller Lluís Puig també anunciessin el seu trencament amb el PDeCAT.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, també ha estripat el carnet del PDeCAT. Tal com ha pogut saber l'ACN, la portaveu del Govern té la intenció de comunicar-ho al partit les properes hores. Budó, que va ser membre de la direcció de la formació, s'afegeix així al degoteig de baixes al PDeCAT. Per una altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també s'ha donat de baixa del partit tal com indica ACN, com també els consellers Miquel Buch i Jordi Puigneró.

Amb tot, el PDeCAT ha admès unes 800 baixes d'associats per la pugna amb JxCat. El portaveu del partit, Marc Solsona, ha confirmat que un 7% de les bases han estripat el carnet de la formació com a conseqüència de la crisi oberta contra la formació de Carles Puigdemont.