ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

JxCat: «Si 200.000 catalans voten independència, el procés haurà acabat»

El partit també ha anunciat els requisits que exigirà al candidat a la Moncloa quan arribi el moment de negociar

JxCat
Tremosa i Àngels Chacón han fixat les condicions econòmiques per a negociar amb Madrid | CatalunyaDiari.cat

«El procés s'haurà acabat si només 200.000 catalans voten independència el 28-A». Així de contundent s'ha mostrat el número 4 de la llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Ramon Tremosa, durant una roda de premsa aquest dilluns al matí a la seu de la formació.

L'eurodiputat ha afegit que si, en canvi, les tres forces independentistes -ERC, JxCat i Front Republicà- sumen més de 2 milions de vots, qüestions com una reforma del finançament autonòmic i l'exercici del dret a l'autodeterminació estaran «sobre la taula». Així mateix, Tremosa ha assegurat que pensa que a partir del 28-A hi haurà rècord de diputats independentistes al Congrés.

JxCat ja ha fixat les condicions econòmiques per a negociar

Tremosa ha asseverat que si els 2.100.000 ciutadans que el 21-D van votar opcions independentistes ho tornen a fer a les eleccions espanyoles, hi haurà més de 20 diputats al Congrés a favor de l'Estat propi: «Serà una palanca real, i seurem a la taula sense condicions prèvies, però amb una llista molt llarga de coses», ha conclòs.

D'altra banda, Tremosa i la consellera Àngels Chacón han fixat les condicions econòmiques per a negociar amb Madrid, en cas que JxCat tingui la clau de la investidura. La formació independentista exigirà al candidat a la Moncloa que es compleixi la directiva europea que obliga les multinacionals a pagar per sota dels 30 dies les factures a les petites i mitjanes empreses.

Critiquen la gestió de PP i PSOE durant la crisi econòmica

«Si torna una crisi forta, com la del 2008, es pot donar una situació d'impagament de factures a PIMES solvents que hauran de tancar, provocant un atur massiu», ha advertit Tremosa. «El reglament de sancions a les multinacionals impagadores estava a punt, però el PSOE i el PP es van fer enrere», ha criticat l'eurodiputat.

La postura de JxCat, però, suposa una confrontació respecte a les peticions de la resta de formacions independentistes que, lluny d’apostar pel bloqueig de qualsevol pacte polític futur —un fet que es configura com la principal demanda de Carles Puigdemont—, advoquen per una concentració del vot sobiranista que eviti una futura coalició entre els socialistes i C’s. 

 

Comentaris

envia el comentari