JxCat demana a la Junta Electoral que ajorni la visita de Felip VI a Barcelona

La formació independentista considera que influirá «de forma clara» en el vot, beneficiant als partits constitucionalistes

JxCat ha presentat un recurs a la Junta Electoral Provincial de Barcelona on demana que s'ajorni la visita de  Felip VI a Barcelona, prevista per a dilluns que ve, per a després de la campanya del 10-N.  El rei assisteix, amb la reina Letícia i les infantes, al lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona. La formació entén que l'acte de Felip VI «influirà de forma clara» l'orientació del vot i beneficiarà els partits constitucionalistes. 

La candidatura independentista considera que, després del discurs del 3-O de 2017, el monarca «ha abandonat la neutralitat política». Sostenen que  Felip VI en tots els seus discursos fa una «lloança» de les fites aconseguides per l'Estat, d'ençà de l'aprovació de la Constitució espanyola de 1978.

Limitar el contingut del seu discurs 

JxCat afegeix al recurs que, si no s'ajorna la visita del rei i la Casa Reial, se'ls requereixi perquè limitin la seva actuació a l'estricte lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona als guardonats, «sense que en les seves intervencions puguin fer valoracions o consideracions  que puguin atemptar contra l'obligada imparcialitat que han de mantenir».

Així, la candidatura sobiranista reclama a la Junta Provincial de Barcelona que garanteixi que el procés electoral es desenvolupi «amb compliment dels principis d'imparcialitat, objectivitat, igualtat entre els actors electorals i transparència».

Diverses protestes convocades contra Felip VI

Des de fa dies els CDR preparen diverses protestes per la visita del rei espanyol a Barcelona.  La CUP, Arran, el Sindicat d'Estudiants i el SEPC han convocat a «bloquejar» l'acte  de Felip VI amb una concentració davant el mateix Palau de Congressos (dilluns 4 a les 16 hores). Al seu torn, ANC i Pícnic per la República han cridat a fer saber al monarca que «Catalunya no té rei», sense haver anunciat encara cap acció. 

 

També et pot interessar...