Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Borrell durant l'audiència al Parlament Europeu per ser Alt Representant el 7/10/19

JxCat denuncia Borrell per prevaricació en el cas de l'excònsol espanyol a Edimburg

Miguel Ángel Vecino va ser cessat pel ministeri d'Afers Estrangers i assegura que li donaven «ordres inconstitucionals»

Josep Borrell durant l'audiència al Parlament Europeu per ser Alt Representant el 7/10/19
JxCat ha denunciat el ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell | Catalunya Diari

JxCat ha denunciat aquest divendres el ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, per un presumpte delicte de prevaricació i contra els drets individuals arran del cessament de l'excònsol espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino. En una piulada, el candidat de JxCat al Congrés i advocat Jaume-Alonso Cuevillas ha explicat que  amb la denúncia «la Fiscalia pot demostrar amb fets la seva independència respecte al govern de Pedro Sánchez».

Miguel Ángel Vecino va ser destituït després d'escriure un article on deia que una Escòcia independent no hauria d'esperar «a la cua» per tornar a la Unió Europea.  A més, té en marxa un procés judicial contra el seu acomiadament, i ha acusat públicament al gabinet de Borrell de donar-li «ordres inconstitucionals».

En un contacte amb la premsa aquest dijous al matí al Prat (Baix Llobregat), la cap de llista de JxCat al 10-N,  Laura Borràs, va justificar la denúncia perquè la Fiscalia no ha actuat d'ofici davant les acusacions «gravíssimes» de l'excònsol  respecte a les «instruccions inconstitucionals» que va rebre de Borrell.

Vecino assegura que mai va fer «res sense ordres» 

Borràs va explicar que Vecino -cessat per Borrell- ha donat a conèixer les ordres «anticonstitucionals» que va rebre del ministre per «impedir qualsevol presència catalana a Escòcia abans de les eleccions espanyoles del 28-A, per no perjudicar els interessos electorals de la Moncloa». «Això és d'una extraordinària gravetat», va dir Borràs.

L'excònsol espanyol a Edimburg va assegurar a l'ACN que mai va fer «res sense ordres» del seu gabinet. Vecino va confirmar que va enviar un missatge acusant el ministre de donar-li «ordres inconstitucionals», com publica Voz Pópuli, però es va negar a entrar en detall perquè ha interposat una demanda als tribunals pel cessament. «S'han portat molt malament amb mi», va dir en declaracions a l'ACN. Vecino va justificar que presenta el recurs judicial per defensar «el seu honor» que «el ministeri ha deixat pels terres».

També et pot interessar...