JxCAT, ERC i la CUP plantejaran una nova resolució per l'autodeterminació

La mesa és l'últim escull per decidir si es dona llum verda a la resolució

La Cambra ha votat 'no' a la designació d'Iceta
L'independentisme continua insistint en l'autodeterminació | CEDIDA

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP insisteixen en l'autodeterminació com a sortida a la situació política que viu el país. Després de l'última negativa del TC, els partits sobiranistes continuen tirant pel dret i ara plantejen una nova proposta sobre l'autodeterminació i la reprovació del rei Felip VI.

D'aquesta manera, després d'una setmana carregada de retrets i desavinences, aquest matí l'independentisme ha aconseguit presentar una resposta unitària a la sentència del procés, alhora que reivindica la sobirania del Parlament per tal de debatre qualsevol assumpte que interessi a la ciutadania, incloent el dret a l'autodeterminació o la monarquia.

El text doncs, avisa que la cambra catalana «reitera i reiterarà tants cops com ho vulguin els diputats, la reprovació de la monarquia, la defensa del dret a l'autodeterminació i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya per decidir el seu futur polític».

Llibertat dels presos i denuncia de la «deriva autoritària de l'Estat»

La proposta de ressolució, que haurà de ser aprovada per la mesa i posteriorment, votada pel conjunt de formacions polítiques, també rebutja explícitament la sentència, exigeix la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i denuncia una «deriva autoritària de l'Estat»; un fet que podria complicar les coses als representants parlamentaris, advertits pel Tribunal Constitucional sobre possibles conseqüències penals si no aturen qualsevol iniciativa que pugui portar a la desobediència.

Si bé inicialment es volia comptar amb els Comuns per tal d'efectuar una resposta unitària a la sentència, les diferències entre els mateixos independentistes, així com la proposta del mateix Quim Torra per tornar a exercir el dret a decidir, haurien fet que s'evités complciar encara més les negociacions, si bé s'espera que se sumin a la iniciativa durant el període d'esmenes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari