JxC no veu factible l'opció d'ERC de fer dos Governs després de les properes eleccions

Dels nous punts que en un principi volien portar en comú ara s'ha passat a només tres
Elsa Artadi en la presentació de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions | GTRES

 

Elsa Artadi, directora de la campanya electoral de Junts per Catalunya ha assegurat a una entrevista a Catalunya Ràdio que el seu partit, ERC i la CUP negocien compartir tres punts dels seus programes electorals tot i que, segons ‘La Vanguardia’, en un començament volien pactar-ne nou més específics.

 

Demanar l'alliberament dels empresonats -a l'espera de la decisió del TS- i la no aplicació del 155; reconèixer el resultat de l'1-O, i aplicar polítiques socials per ampliar el suport social al sobiranisme amb l'obertura d'un procés constituent; aquests són els punts en comú, més genèrics del que en un principi tenien pensat, que portaran els independentistes als seus programes electorals.

JxCat no vol dos governs

Després de donar-se a conèixer aquesta informació havien sorgit certs rumors que deien que hi estava havent discrepàncies entre els partits, però Artadi ho ha desmentit. El que si és cert és que JxCat no està a favor de la idea dels republicans de fer un doble Govern després de les eleccions, segons els resultats d’aquestes. Un seria el govern legítim però sense poder efectiu i l’altra un executiu per fer cara al dia a dia.

 

Elsa Artadi ha explicat: «no veig dos governs després de les eleccions». A això ho justifica dient que «els països normals no tenen dos governs i si volem dirigir-nos a una etapa d’una mica de normalitat, hem de tenir un Govern».

 

Puigdemont com a únic President

També ha insistit a reivindicar la figura del candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, com a president de la Generalitat legítim, i la necessitat de restituir-lo a ell i a la resta del Govern si l'independentisme guanya les eleccions del 21 de desembre, per tornar a aquest «estadi de normalitat».

De forma molt contundent la presidenta de la campanya ha assegurat que des de la seva formació no es veuen «investint ningú més» que Carles Puigdemont, ni tan sols a Junqueras en el cas que la situació després de les eleccions així ho permetés.

 

De moment Artadi ha assegurat que aquest proper dilluns tornaran a reunir-se amb ERC per tal d’acabar d’enllestir aquest programa en comú que s’està elaborant. «Es evident que no hi ha cap cap diferencia d’opinions, però en arriben aquests tres punts», al que afegeix que «s’ha de veure si afegim altres».