Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol

Nova contradicció del Govern: JxCat i ERC, descoordinats sobre el pla de reobertura

Les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergés emeten missatges contradictoris sobre la situació epidemiològica

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

Les estridències entre JxCat i ERC han estat les principals protagonistes de la legislatura a la Generalitat de Catalunya. Des que el Govern es va posar en marxa, el mes de juny de 2018, les contradiccions entre 'puigdemontistes' i republicans han estat constants i han anat 'in crescendo', anant fins i tot més enllà i sent motiu de retrets i atacs públics entre consellers i entre les dues formacions. Malgrat que la legislatura és ja a les seves acaballes —el Parlament quedarà dissolt el proper dia 21 de desembre—, la dinàmica persisteix.

Un nou exemple de contradicció entre JxCat i ERC: ara, pel pla de reobertura

El darrer exemple el van donar ahir les conselleres de la Presidència, Meritxell Budó (JxCat) i de Salut, Alba Vergés (ERC), en referència al pla de reobertura a Catalunya que hauria d'arribar el proper dilluns, 7 de desembre, a la fase 2. Després que aquest dimarts es registrés un repunt de les dades epidemiològiques, que s'ha repetit aquest dimecres, Budó i Vergés van incórrer en una nova mostra de la clara descoordinació amb què conviuen Junts per Catalunya i Esquerra Republicana al Govern de la Generalitat.

La consellera Budó, en l'exercici de les seves funcions com a portaveu del Govern, va advertir aquest dimarts al migdia que «les senyals d'alerta posen en perill que Catalunya passi al segon tram de la reobertura» el proper dilluns. Les seves paraules van aixecar polseguera, ja que després que el passat 23 de novembre s'iniciés la desecalada a Catalunya segons el nou pla proposat per Salut, semblava que, al primer canvi de fase que es produïa, quedava ja frustrat.

Hores més tard, però, la consellera de Salut sortia per diluir les paraules de Meritxell Budó: de fet, Alba Vergés s'expressava en termes molt oposats als que utilitzava la titular de Presidència. Vergés va dir que «tot va segons el previst», reconeixent que en els plans de Salut ja es preveien possibles petits repunts com el dels darrers dies. Ara, caldrà veure si finalment es produeix el canvi de fase dilluns, com assegurava Vergés, o s'opta per alentir l'avenç de fases, en la línia de les tesis exposades per Budó en aquesta nova i flagrant contradicció del Govern de Catalunya.