Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els presidents Puigdemont i Torra, en una imatge d'arxiu.

JxCat, ERC, PSC, els comuns i la CUP, contra el «masclisme» de Carrizosa

La polèmica al Parlament acaba amb una queixa elevada a la Mesa i picabaralles a Twitter entre el president de C's i Torra i Torrent

Els presidents Puigdemont i Torra, en una imatge d'arxiu.
Carlos Carrizosa ha acusat Roger Torrent de «tapar la corrupció» | Europa Press

Polèmica al Parlament. JxCat, ERC, PSC, els comuns i la CUP han presentat una queixa elevada a la Mesa per les «insinuacions masclistes» del president de Ciutadans, Carlos Carrizosa. Tots els grups, menys Cs i el PPC, demanen en aquest escrit que el president de la cambra, Roger Torrent, prengui mesures, «si cal disciplinàries», per tal que els diputats «es captinguin amb cortesia i respecte» a les normes d'ordre i de disciplina establertes pel Reglament.

Els grups signants consideren que Carrizosa ha proferit quatre expressions sobre les relacions personals de diputats de la cambra, «en una mostra intolerable d'insinuacions masclistes i sexistes».

Carrizosa parla de «putrefacció i corrupció» a la Generalitat

La sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, acabava doncs amb polèmica per les acusacions de corrupció de Carrizosa cap a membres del Govern i de JxCat, dimecres al matí. Segons Carrizosa, l'executiu «es mou a l'entorn de la putrefacció i la corrupció» i ha citat els consellers Damià Calvet, Jordi Puigneró, i Miquel Buch.

  

  

També ha fet referència a la diputada de JxCat, Aurora Madaula, a qui ha demanat explicacions per les «mossegades» de la CatDem quan Agustí Colomines n'era el director. Torrent ha retret a Carrizosa que es dirigeixi a una diputada per l'actuació de la seva parella.

Picabaralles a Twitter, amb Torra, Torrent i Carrizosa pel mig

El president del Parlament ha retret a Carrizosa que hagi tingut una actitud masclista quan ha demanat explicacions a la diputada de JxCat, Aurora Madaula: «Atacar una diputada pels actes de la seva parella és una mostra de masclisme que no estic disposat a permetre, vingui del grup que vingui. El conjunt de la cambra hem de ser pioners, donar exemple i tenir  tolerància zero amb les actituds com aquestes», ha dit a través del seu compte de Twitter Roger Torrent.

Carrizosa ha replicat, també a aquesta xarxa social, que és un «escàndol» que Torrent utilitzi el seu càrrec com a president del Parlament per  «tapar la corrupció dels amiguets del procés i del 3%»

No ha estat l'única picabaralla a xarxes socials arran del polèmic ple al Parlament. Quim Torra també publicava a Twitter una imatge del text de la queixa contra Carrizosa, atribuint-li  «infàmies intolerables», acusació a la qual Carrizosa també ha respost, titllant el president d'«autor d'escrits xenòfobs i racistes». 

També et pot interessar...