Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

JxCat escull Jordi Sànchez per a la ronda de contactes amb Felip VI

La formació sobiranista proposa que el diputat, actualment a presó preventiva, pugui sortir per reunir-se amb el monarca

Junts per Catalunya (JxCat) proposarà Jordi Sànchez per a la ronda de contactes de Felip VI
Junts per Catalunya (JxCat) proposarà Jordi Sànchez per a la ronda de contactes de Felip VI | CatalunyaDiari.cat

 

Junts per Catalunya (JxCat) ha proposat que sigui el diputat Jordi Sànchez, actualment a presó preventiva en el marc del judici del procés, qui representi la formació sobiranista a la ronda de contactes que el rei Felip VI mantindrà amb totes les formacions polítiques representades al Congrés dels Diputats. Segons ha avançat 'La Sexta Noticias', JxCat proposarà que Sànchez pugui sortir de la presó per assistir a la trobada amb el monarca espanyol. 

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

Jordi Sànchez, escollit per trobar-se amb Felip VI

En aquest sentit, JxCat vol que sigui Sànchez qui representi la formació davant Felip VI. A més, tant el partit sobiranista com ERC volen aprofitar el màxim el temps que duro la trobada amb el rei per parlar sobre els drets de tots els parlamentaris mentre els diputats que estan a presó no siguin suspesos.

ERC i JxCat volen aprofitar el temps durant la trobada amb Felip VI per parlar dels drets dels presos electes | CatalunyaDiari.cat

La formació ha proposat que Sànchez surti de la presó de Soto del Real, on es troba preventivament durant el judici pel procés, i així pugui representar JxCat durant la reunió que es farà amb Felip VI després que es constitueixi el nou govern. A més a més, segons informa ‘La Sexta’, ERC té intenció de demanar que Oriol Junqueras i Raül Romeva surtin de presó per assistir també a les trobades dels grups parlamentaris al Senat i al Congrés que faran amb el rei, tot i que en les darreres dues legislatures no han enviat a ningú en representació seva.

L’article 99 de la Constitució espanyola regula la ronda de consultes del rei i estableix que «després de cada renovació del Congrés dels Diputats, i en la resta de suposats constitucionals que procedeixin, el Rei,prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària, i a través del president del Congrés, proposarà un candidat a la presidència del govern».

També et pot interessar...