JxCat i Esquerra volen investir Jordi Turull la setmana que ve

La decisió en ferm es podria dur a terme dimecres o dijous de la setmana que ve

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu del 10 d'octubre.
Jordi Turull, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu del 10 d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana haurien optat per aparcar la investidura Jordi Sànchez i abordar del conseller de Presidència, Jordi Turull, com a alternativa viable a presidir la Generalitat

Es duria a terme així el pla C de les col·lisions independentistes en cas que Jordi Sànchez —que porta més de cinc mesos empresonat a Soto del Real— no pogués ser investit president de la Generalitat. 

Segons 'Nació Digital', tot sembla indicar que l'expresident de l'ANC no aconseguirà presidir la Generalitat i Turull es converteix en el tercer nom que sona per ser investit president. Després de Puigdemont i Sànchez, doncs, Jordi Turull seria l'home escollit per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.

Turull, per dimecres o dijous vinent

«La nostra voluntat passa per tancar les negociacions abans de setmana santa», assegurava aquest matí el portaveu d'Esquerra, Sergi Sebrià. Dit i fet. El 'timing' establert per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana relata que Jordi Turull hauria de ser investit president entre dimecres i dijous vinent.

Segons el mitjà citat anteriorment, la investidura es resoldria en primera votació o en segona —48 hores després— i el Govern es nomenaria a partir de la primera setmana d'abril.

Eduard Pujol, Elsa Artadi i Jordi Turull, tres alternatives a Puigdemont
Jordi Turull, a la dreta de la imatge, en un acte de Junts per Catalunya | Cedida

 

Turull era la peça que faltava per concloure les negociacions entre els partits sobiranistes. El 'no' a Puigdemont i a Sànchez ha acabat provocat un gran replantejament que ha provocat que la tercera via sembli l'escollida i la més factible.

Així doncs, a l'espera de la resposta de la CUP, Jordi Turull té tots els números per ser escollit president de la Generalitat.

Jordi Turull ja ha expressat la seva voluntat de continuar al Govern

Turull sempre havia estat a la penombra. El cert és que havien de passar moltes coses perquè el secretari de Presidència fos l'home escollit per ser investit, però el cas és que els fets s'han desenvolupat d'una forma excepcional.

Turull, qui va estar tres mesos empresonat i qui manté la causa judicial oberta al Tribunal Suprem, ja ha expressat la voluntat de continuar al Govern


Comentaris

envia el comentari