Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

JxCAT també es decanta per votar 'no' a Iceta

ERC ja ha confirmat avui mateix la seva negativa sobre aquesta decisió

Les negatives dels partits catalanistes faran que Iceta no pugui ser president del Senat | CatalunyaDiari.cat

 

Junts per Catalunya seguirà els passos d'ERC i emetrà, en aquest sentit, el seu 'no' a Iceta perquè aquest no pugui optar a la presidència del Senat. Quelcom que, de fet, l'allunya definitivament de la voluntat del cap de files del PSC. 

Segons avança 'Nació Digital', la formació que lidera Puigdemont ha debatut la decisió al llarg del dia d'avui i serà demà mateix, dijous 16 de maig, quan  votarà en contra en el ple extraordinari que se celebrarà sobre la designació d'Iceta com a president de la cambra

Durant el matí d'avui JxCat es plantejava dues opcions: dir 'no' o abstenir-se durant la votació.  El partit es va dividir entre ambdues idees i cal destacar que des de Soto del Real es van decantar per la segona opció, tot i que finalment s'ha decidit donar el 'no' definitiu. 

Antecedents d'aquesta decisió

Cal recordar que el passat dilluns l'expresident Carles Puigdemont va avançar que no tancava la porta a acabar votant Iceta, però va recordar que el primer secretari del PSC havia fet «esforços» a favor del 155 i que s'havia «manifestat amb VOX» en convocatòries de Societat Civil Catalana. 

Aquesta decisió ha creat debats interns dins del partit, ja que mentre alguns pensen que no s'han de fer «concessions» a Pedro Sánchez en un moment en què la «repressió» no s'atura, altres creuen que és una manera de «començar amb mal peu» de cara a futurs pactes al llarg de la legislatura.

Sánchez amenaça amb una nova aplicació del 155 si Catalunya segueix per la via unilateral
Sánchez ha criticat fortament la decisió d'ERC de votar en contra d'Iceta com a president del Senat | Cedida

 

Sánchez: «No veten Iceta, veten la convivència, el diàleg i l’entesa»

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha criticat aquest dimecres la decisió de la direcció d’ERC de votar en contra de la designació del primer secretari del PSCMiquel Iceta, com a senador de designació autonòmica, fet que li impedirà dijous esdevenir també president del Senat. A ERC se li sumarà previsiblement JxCAT, que es debat entre el 'no' i l'abstenció.

«En realitat no estan vetant a Miquel Iceta», sinó que veten «la convivència, el diàleg i l’entesa», ha dit Sánchez a un acte a Donosti on ha afirmat que amb aquest moviment l'independentisme demostra «que té por a les solucions i al diàleg».

També et pot interessar...