Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont durant la roda de premsa al Parlament Europeu on ha anunciat que portarà el seu cas al TJUE

JxCat vol que Puigdemont sigui eurodiputat abans que investir-lo

Batet no es planteja una abstenció a Sánchez després de no oferir «res» a Catalunya

Puigdemont
JxCat prefereix que Puigdemont esdevingui eurodiputat | CatalunyaDiari.cat

 

JxCat no renuncia a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Tot i això, la prioritat de la formació és, ara mateix, que el seu líder esdevingui eurodiputat.  Així ho ha explicat el nou president del grup parlamentari, Albert Batet, en declaracions a Catalunya Ràdio, aquest dimecres al matí. 

Fonts de Palau explicaven dissabte que una de les opcions que hi ha damunt la taula és tornar a plantejar la investidura de Puigdemont com a resposta a les sentències que es faran públiques el pròxim mes d'octubre.

Batet ha subratllat que l'objectiu de JxCat és la «batalla jurídica internacional potent» perquè Puigdemont pugui ser eurodiputat, i que la seva investidura no s'ha abordat durant la jornada de treball de la formació a Brussel·les d'aquesta setmana.

No es plantegen l'abstenció a Sánchez per no oferir-los «res de res»

D'altra banda, Batet no es planteja que JxCat s'abstingui en una eventual investidura de Pedro Sánchez, després que el president espanyol en funcions no oferís «res de res» a Catalunya durant la presentació del seu projecte, ahir al migdia.

Aquest episodi es presenta després que ahir, Junts per Catalunya critiqués la proposta del president espanyol en funcions Pedro Sánchez sobre el diàleg amb Catalunya en el marc de les negociacions per formar govern. «És una profunda decepció», va lamentar el portaveu adjunt del seu grup al Parlament de Catalunya, Eduard Pujol.

El portaveu adjunt va acusar Sánchez d'anunciar «focs d'artifici» i de ser «incapaç» d'oferir un diàleg «real» al govern català. Quan va ser preguntat sobre la proposta d'investir l'expresident Carles Puigdemont com a reacció a la sentència de l'1-O, Pujol va negar que aquest tema s'hagués discutit a la reunió de JxCAT del passat dimarts a Brussel·les. Una reunió que ha continuat avui, dimecres, i que Batet ja n'ha volgut avançar la conclusió extreta.

També et pot interessar...