Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Elsa Artadi.

JxCat reconeix que superar el 50% dels vots no duria a la independència «immediata»

Malgrat instar al marc plebiscitari, diuen que la independència quedaria «a la vora» però que no seria «immediata»

Carles Puigdemont i Elsa Artadi.
JxCat reconeix que superar el 50% no duria a una independència «immediata». | ACN

Junts per Catalunya insisteix en demanar el 50% dels vots independentistes a les properes eleccions autonòmiques i a dotar-les de marc plebiscitari. Per ara, però, no han concretat què proposen que passés en cas que s'assolís aquest objectiu. Laura Borràs, portaveu de JxCat a Madrid amb pretensions de ser la candidata a la Generalitat per la formació 'puigdemontista', explicava fa uns dies a TV3 que aquests vots servirien per «materialitzar la independència».

JxCat diu ara que la independència no serà «immediata» però assegura que quedarà «a la vora»

El partit, però, sembla no tenir-ho gaire clar: aquest dilluns, Elsa Artadi reconeixia que res no serà tan automàtic: JxCat considera que si l'independentisme supera el 50% de vots a les properes eleccions la independència no es podria implementar de manera «immediata». La portaveu del partit de Junts, Elsa Artadi, ha apuntat que, tot i això, sí que la deixaria «a la vora». En una roda de premsa aquest dimecres al Parlament, la diputada ha instat ERC i la CUP a concretar si volen fer servir les eleccions previstes pel 14 de febrer perquè l'independentisme obtingui una majoria de vots i, a partir d'aquí, aplicar una «estratègia compartida».

Artadi, en clara referència a ERC, ha alertat que algunes formacions diuen que cal superar el 50% «moltes vegades», i que això és un element «extremadament immobilitzador». «Ens hem de posar d'acord sobre on som, perquè no tots entenem el mateix», ha subratllat Artadi, que insisteix en una «estratègia compartida» de l'independentisme per encarar les properes eleccions.

La portaveu de Junts creu que el moviment sobiranista s'ha de preguntar si superant el 50% de vots podrà prendre decisions polítiques que no podia aplicar amb una minoria. «No es pot avançar si no anem tots alhora», ha reiterat Artadi, que considera que els comicis del febrer seran un «punt d'inflexió» per prendre «altres decisions». La independència, però, no serà «immediata» si se supera el llindar del 50%. Tot i això, Artadi creu que sí que s'hi estarà «més a la vora». Un nou gir, doncs, al marc plebiscitari que JxCat pretén instal·lar als comicis però que, per contra, no acaba de quallar.