JxCat s'estaria plantejant un quart candidat per facilitar la investidura

Alguns diputats han expressat el seu desig de desbloquejar la situació vigent

Albert Batet, Elsa Artadi, Carles Puigdemont i Josep Costa
Albert Batet, Elsa Artadi, Carles Puigdemont i Josep Costa | CatalunyaDiari.cat

Junts per Catalunya s'estaria plantejant un quart candidat per facilitar la investidura. En aquest sentit, alguns diputats han expressat el seu desig de desbloquejar la situació vigent.

I és que, segons fons del grup parlamentari, la suspensió de la candidatura de Carles Puigdemont per part del Tribunal Constitucional, i el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) en contra de la investidura a distància del líder del partit hauria comportat aquesta decisió per poder desbloquejar la situació, i evitar, així, que hi hagi unes noves eleccions.

Carles Puigdemont continuaria sent el «president legítim»

Segons sembla, cada vegada serien més els membres del JxCat que aposten per investir un president transitori amb l'objectiu d'acabar amb l'aplicació de l'article 155. No obstant això, aquest nou cap del Govern hauria d'acceptar Carles Puigdemont com a «president legítim» des de l'«exili». De fet, JxCat preveu intentar investir de nou el seu líder al llarg de la legislatura. 

Malgrat que la formació independentista encara no tindria cap nom concret, reiteren que cal evitar sigui com sigui la repetició d'unes noves eleccions, les quals consideren que «no serien bones per a ningú». 

No obstant això, altres veus de la formació consideren que uns comicis al juliol beneficiarien aquest grup a nivell partidista, però que de cap manera serien bons per al país, ni tampoc per a esclarir la correlació de forces parlamentàries. 

«No podem anar a eleccions, el país no ens ho perdonaria, i nosaltres no estem en la lògica d'aconseguir més diputats. No ens interessa», remarquen des del grup parlamentari. 

Elsa Artadi, un dels noms que més sona

Tot i que encara no hi ha cap proposta concreta sobre la taula, un dels noms que més ha circulat des de l'inici és el d'Elsa Artadi. No obstant això,  fonts properes asseveren que la portaveu de la formació insisteix a mantenir-se fora de les travesses. 

També han aparegut noms com els de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ambdós amb el carnet del PDECat.

Sigui com sigui, des de JxCat reiteren que la futura presidència haurà de tenir clar que Puigdemont i la resta de «consellers exiliats» portaran el pes de l'executiu des de l'anomenat Espai Lliure de Brussel·les. En aquesta línia, JxCat vol donar tota la força i importància possible al «Govern a l'exterior», pilotat des de la capital belga.


Comentaris

envia el comentari