JxCat tanca ara la porta a un ajornament electoral tot i els dubtes de Budó i Sàmper

Els consellers de Presidència i Interior van obrir la porta a un ajornament dels comicis

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
Budó va sembrar dubtes divendres sobre la celebració de les eleccions del 14-F. | Cedida

La vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha fet una crida aquest dilluns a «defugir d'especulacions» sobre la data des les properes eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer. En una roda de premsa telemàtica, la també diputada i regidora a Barcelona ha apostat per «treballar perquè la data electoral se celebri amb totes les garanties» i que «es puguin celebrar les eleccions el 14 de febrer».

JxCat insisteix en la celebració de les eleccions el 14 de febrer...

Artadi creu que ha de ser el Govern, que és qui «convoca i organitza» els comicis, qui expliqui quina feina ha fet fins ara per preparar el 14-F i, aleshores, ser «molt transparent» i treballar «amb tothom», també els partits. «És la millor manera d'eliminar qualsevol suspicàcia o malentès», ha dit. Sobre la iniciativa del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, de promulgar d'urgència una llei electoral parcial abans del 14-F per permetre el vot durant dos dies consecutius, Artadi ha considerat «oportú» que Ribó faci propostes perquè els comicis «se celebraran en una situació de no perfecta normalitat per molt que les dades vagin millorant». «Veurem si cal arribar a aquest punt o no», ha reflexionat, per garantir que la pandèmia de covid-19 «més enllà de molèsties no alteri el resultat electoral».

De fet, la dirigent de JxCat s'ha congratulat per la millora de les dades sobre el coronavirus a Catalunya que han permès reobrir bars i restaurants i progressivament el sector cultural i esportiu. Per això ha insistit que l'«escenari central» és que les eleccions siguin el 14 de febrer encara que hi hagi «debat» sobre com s'han de fer de la millor manera possible.

... tot i el dubte generat per dos consellers seus

La notícia sobre el fet que JxCat defensi que les eleccions se celebraran el 14 de febrer neix del fet que, en els darrers dies, dos consellers seus han sembrat dubtes al voltant de la data. Divendres, la consellera de Presidència, Meritxell Budó; i el cap de setmana el titular d'Interior, Miquel Sàmper, obrien la porta a un possible ajornament en cas que la situació epidemiològica sigui complicada al febrer. Artadi, doncs, contradeia dilluns els dos consellers de JxCat i tancava files al voltant de la data del 14 de febrer.


Comentaris

envia el comentari