Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

JxCat vol aprovar el 3 de maig la reforma per investir Puigdemont a distància

El text que es presentarà al pròxim ple també defensa l'exercici dels càrrecs dels exconsellers exiliats
Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu | ccma

 

JxCat vol aprovar el 3 de maig la reforma de la llei de Presidència que permetria investir Carles Puigdemont a distància. A més, el text que es presentarà al pròxim ple, i que previsiblement rebrà el suport d'ERC i la CUP, també defensa l'exercici dels càrrecs dels exconsellers exiliats.

 

Tot i això, encara no està garantit que la votació de la reforma d'aquesta llei es pugui fer efectiva el 3 de maig. Els grups parlamentaris encara estan pendents d'un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que, a petició del PSC, determini si la reforma d'aquesta llei s'ajusta dins del marc legal de l'Estatut.

 

El Consell té marge fins dijous per emetre un dictamen que no serà vinculant. Un cop emès, s'obrirà un període d'esmenes. En cas que el procés arribi a temps pel 3 de maig, es podrà dur a terme la votació per reforma la llei de Presidència. En cas contrari, els partits independentistes hauran d'ajornar la votació.

La Mesa del Parlament aprova la delegació del vot de Toni Comín

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimarts aprovar el vot delegat a l'exconseller de Salut i actual diputat d'Esquerra Republicana, Toni Comín. La decisió ha estat presa durant la reunió de la Mesa d'aquest matí, en la qual en un principi tan sols s'havia d'analitzar un recurs que va presentar Ciutadans contra la decisió de Roger Torrent de querellar-se contra el jutge Pablo Llarena, per haver impedit la investidura de Jordi Sànchez per segon cop. 

 

Comín va demanar al Parlament de Catalunya delegar el seu vot en la persona del portaveu republicà Sergi Sabrià, al·legant una «situació d'incapacitat» per assistir als plens de la cambra. El diputat d'Esquerra Republicana, que continua a Brussel·les, era l'únic que encara no havia demanat la delegació del vot, ni tampoc havia renunciat al seu escó com sí que van altres companys seus. 

Una situació molt delicada per al seu partit, ERC, i també per a Junts per Catalunya, ja que el seu vot és necessari per tirar endavant una investidura sense el suport de la CUP. Tot això, després que Carles Puigdemont també hagi demanat, ara fa unes setmanes, delegar el seu vot, i la Mesa li hagi acceptat malgrat les reiterades queixes de l'oposició. 

Comentaris