rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

JxCat vol compensar l’absència de Puigdemont amb una altra figura a Palau

Aquesta tindria un rang superior
Roger Torrent i Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

JxCat i ERC s’allunyen de les «restriccions» que imposa l’Estat, en paraules de la portaveu de JxCat, Elsa Artadi. Artadi ha explicat en una entrevista amb l’ACN que es negocia una figura amb rang superior que estigui al Palau de la Generalitat per suplir l'absència física de Carles Puigdemont, un cop el candidat sigui investit.

 

Segons ha esmentat la portaveu, a més, sembla que les negociacions evolucionen amb el supòsit que hi hauria una part de l'executiu a Brussel·les i una altra a Catalunya. Aquest element és un tret diferencial de què es va dir inicialment, moment en què semblava que un possible Govern a Brussel·les, tan sols adquiriria un caire simbòlic.

Exili a Brussel·les

Elsa Artadi ha defensat que Puigdemont ha de poder tornar a Catalunya després de ser investit, sempre que tingui les garanties suficients de no anar «directament a la presó». Però com totes les hipòtesis sobre la tornada - o no - de Puigdemont són viables, les negociacions van enfocades en diferents sentits.

 

És per això que els dos partits se centren en muntar l'estructura del futur Govern i preparar una logística que faci viable que, si es dona el cas, es pugui operar des de Brussel·les i alhora des de Palau.

 

La portaveu de la candidatura de Puigdemont ha determinat que el seu candidat ha de «manar, ser executiu i tenir tota la legitimitat», i que el rol de l'executiu que hi hagi a Bèlgica ha de ser «executiu i de lideratge» per marcar «cap a on va el país».

Acord d'investidura

JxCat ha afirmat taxativament que ERC manté que Puigdemont també és el seu candidat. «Fins que no expressin que no és així, seguirem treballant en aquest marc», ha sentenciat.

 

Artadi, a més, ha expressat que si fos pel seu partit, ja hi hauria Govern però malgrat tot ha expressat que comprèn que hi hagi «més condicionants» que en una legislatura «normal», cosa que provoca que la presa de decisions sigui «més lenta» del que és habitual.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris