rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

JxCat vol modificar la llei de presidència sense acordar-ho amb ERC

Ha registrat una proposta
Eduard Pujol, Elsa Artadi i Jordi Turull | Cedida

 

JxCat vol modificar la llei de presidència sense acordar-ho amb ERC. Per aquest motiu, ha registrat una proposta aquest divendres, 9 de febrer. Segons aquesta, de fet, Junts per Catalunya intentarà modificar la llei citada per tal d’incloure la possibilitat de fer una investidura amb mitjans telemàtics.

Així, segons reporta 'Vilaweb', el partit sobiranista català jugarà les seves cartes per donar la màxima cobertura jurídica a la investidura a distància de Carles Puigdemont.

 

El mitjà citat anteriorment explica, a més, que diferents membres del partit de Carles Puigdemont han confirmat que la proposta s’ha entrat al registre del Parlament de Catalunya en solitari. Un cambra que resta a l'espera de viure una sessió d'investidura, ajornada 'sine die' pel president Roger Torrent

 

A l'espera d'un acord entre ERC i Junts per Catalunya

És un fet: encara no hi ha un acord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. El partit que lidera Oriol Junqueras —que porta més de 100 dies empresonat a Estremera— al·lega que necessita més temps per tramitar les negociacions i, a hores d'ara, encara no han arribat a un pacte amb Puigdemont. 

 

 

Ara és el torn, doncs, de la mesa del Parlament de Catalunya. Aquesta té el poder d’analitzar en la reunió prevista pel pròxim dimarts —quan es compliran dues setmanes des que es va ajornar la sessió d'investidura— la proposta traslladada avui pels dos partits sobiranistes amb més pes al Parlament.

 

Junts per Catalunya conserva 34 escons —un dels quals s'espera que sigui restat per la presidència de Puigdemont— i Esquerra en conserva 32

 

El Parlament, darrera fitxa 

La pilota torna ser al terrat de Roger Torrent. El Parlament ha de decidir si tramita la proposta per la via d’urgència, avalada per una sentència del Tribunal Constitucional després de la reforma del reglament que van acordar, aleshores, Junts pel Sí i la CUP.

 

 

 

 

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris