Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la protesta d'estudiants a Lleida

L'alcalde de Lleida titlla de «càstig polític» la sentència del procés

Columnes d'estudiants han sortit una vegada s'ha fet pública la sentència d'algunes de les facultats de la Universitat de Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha qualificat la sentència emesa aquest dilluns pel Tribunal Suprem (TS) amb relació als polítics independentistes presos d'«un càstig polític».

Pueyo, que ha enviat un missatge a través de les seves xarxes socials, ha assegurat que la decisió del TS «obre la porta a convertir qualsevol acte de protesta en un delicte de sedició», referint-se així a «manifestacions o concentracions», entre altres. Així mateix, ha alertat que o bé «llibertats democràtiques» o, «autoritarisme rampant».

«No hi ha sentència justa que no sigui l'absolució», diu el president de la Diputació

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha exclamat que: «No hi ha sentència justa que no sigui l'absolució».  «El que ha culminat avui al TS és un atac sense precedents a les llibertats d'un poble», ha sentenciat.

L'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida han decidit  suspendre per aquest dilluns tota la seva agenda amb raó de la sentència. També ho han fet així altres ajuntament de la demarcació com el de Mollerussa i Guissona, entre altres.

Els estudiants es mobilitzen

Paral·lelament, columnes d'estudiants han sortit una vegada s'ha fet pública la sentència d'algunes de les facultats de la Universitat de Lleida (UdL), i  es traslladen fins a les portes del Rectorat on s'espera una protesta conjunta.

Imatge de la protesta d'estudiants a Lleida
Imatge de la protesta d'estudiants a Lleida | LleidaDiari.cat

També et pot interessar...