IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Parla l'excompany de cel·la de Jordi Sànchez que va demanar el canvi perquè «l'atabalava amb l'assumpte independentista»

Ja s'estan fent comentaris i bromes en relació a quant trigarà a tenir un altre company

Jordi Sánchez
Jordi Sànchez | Cedida

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, no deixa de ser el protagonista del seu mòdul a la presó de Soto del Real. En aquesta ocasió, ha estat el centre d'atenció perquè un empresonat peruà, el seu anterior company de cel·la, es va queixar perquè li estava «donant la tabarra amb l'assumpte independentista», segons indica 'El Mundo'.

Després de conviure amb dos presos, actualment, Sànchez té un nou company de cel·la espanyol. Tanmateix, ja són presents els comentaris i bromes en relació a quant trigarà a tenir un altre.

Les crítiques dels seus companys 

Primerament, el responsable de l'ANC va residir a la cel·la 203 de forma provisional amb Rodolfo, un company considerat com una persona «tranquil·la» pels responsables de la presó, els quals van creure que d'aquesta manera no s'originarien gaires problemàtiques causades pel context social i polític en què es troba Catalunya i Espanya. A més, ja d'entrada van avisar al veterà de què aquesta mesura tan sols duraria fins que es trobés el lloc adient per ell.

En passar tres dies, el van canviar a la cel·la 215, on convivia amb el peruà que es va cansar d'escoltar les seves paraules en relació al procés independentista. Inclús, fonts del centre penitenciari van assegurar que «li parlava a les tres de la matinada, fet que l'incomodava i, encara més, tenint en compte que a ell no li interessava la política». Aleshores, el company de Sànchez va demanar que el canviessin de lloc i els funcionaris van acceptar la petició i, per això, el president ara conviu amb una nova persona.

 

L'estada al Soto del Real 


D'ençà que va ingressar a presó junt amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, el passat dilluns 16 d'octubre, no han parat de viure dies convulsos i situacions complicades a raó de les dispars ideologies entre ambdós i la resta de presos. Entre altres fets, han hagut d'escoltar crits com «Visca Espanya» o l'himne de l'Estat i aguantar burles; probablement, aquest és el motiu pel qual Sànchez camina encaputxat pel pati.

L'Audiència Nacional va desestimar els recursos dels defensors dels Jordis que volien acabar amb la mesura cautelar de la presó incondicional, el passat divendres 3 de novembre. Es tracta d'una decisió pressa perquè consideren que «hi ha el risc que marxin del país o cometin altres delictes».


Comentaris

envia el comentari