L'ANC i Òmnium Cultural demanen que Puigdemont acoti el termini per dialogar amb l'Estat

Cuixart i Sánchez consideren que la suspensió de la independència ha estat un «gest valent»

Jordi Cuixart i Jordi Sánchez en compareixença després de la decisió de Puigdemont.
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez en compareixença després de la decisió de Puigdemont. | Cedida

Els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural no trigaven a reaccionar a la decisió de Puigdemont de declarar la independència i suspendre-la segons més tard per obrir pas al diàleg amb l’Estat. Els líders de les entitats sobiranistes han donat el seu suport al president de la Generalitat tot i que han demanat que es posi un termini màxim per aquesta negociació amb el govern espanyol.

Els dos han assegurat que «ningú pot estar descontent amb la negociació del president d'allargar la mà a la negociació i a la mediació i acceptem la suspensió de Puigdemont, però demanem que tingui dates acotades». Les associacions independentistes consideren que el compromís del Govern amb la independència continua «ferm» i asseguren que amb aquesta decisió es dona una nova oportunitat a la negociació.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez explicava: «Ningú de la gent que va anar a votar l'1 d'octubre es pot sentir malament davant d'una decisió valenta del president de la Generalitat davant d'una pressió internacional que obre vies, per primera vegada, a un diàleg, a una entesa, a una mediació per trobar el reconeixement internacional de Catalunya. Confiem plenament en el govern de Catalunya, i esperonem els actors internacionals perquè tinguin encert amb el diàleg».

Per la seva banda, Sánchez afirmava: «Entenem que els pròxims dies seran determinants per veure l'efectivitat de les vies de mediació i la voluntat del govern espanyol. El govern espanyol té l'oportunitat que va perdre amb l'1-O. Esperem que ara acceptin la mà estesa del govern i el Parlament i de la comunitat internacional». Tant des de l'ANC com des d'Òmnium, esperen que Mariano Rajoy «no faci cas de les veus que li demanen l'aplicació de l'article 155 de la Constitució».


Comentaris

envia el comentari