La mesa avala l'acord entre JxCat i ERC

Els lletrats determinaven que aquest no «resol errors», tot i que la mesa ha acabat avalant el document delegant el vot en el portaveu del seu grup, Albert Batet

El president Quim Torra amb part del seu Govern al Parlament
El president Quim Torra amb part del seu Govern al Parlament | cedida

La mesa ha avalat l'acord entre JxCat i ERC, tot i els dubtes d'uns lletrats que consideren que aquest «no resol errors». Els membres de la mesa del Parlament, en primera instància, creien que els diputats havien de «designar» algun diputat del grup perquè assumís les seves funcions i aquí es generava el principal punt de la discòrdia. Aquests mateixos, però, han desbloquejat la situació —tot i els dubtes, encara vigents, dels lletrats— i el pacte independentista prospera. 

D'altra banda, també cal esmentar que Ciutadans i PP han amenaçat amb presentar diverses querelles en cas que es permeti la delegació del vot. Els lletrats, d'altra banda, deien que l'acord entre JxCat i ERC no resol els problemes plantejats aquest matí al Parlament de Catalunya. Tot i així, la Mesa ha acceptat l'escrit, tal com han acordat aquesta tarda JxCat i ERC després de quatre hores de reunió de màxim nivell.

L'acord independentista prospera

I és que els lletrats han insistit, al punt de les set de la tarda d'aquest dijous, 4 d'octubre, que les formacions independentistes —que havien arribat prèviament a un acord— necessitaven tenir un «diputat designat» per assumir les seves funcions. Per contra, des de Junts per Catalunya es trasllada que els diputats no estan suspesos i que Albert Batet continua comptant amb la delegació dels seus vots.           

La mesa, però, ha avalat finalment l'acord que permetia a JxCat i ERC tirar endavant amb la seva proposta. Finalment, Roger Torrent ha optat per anunciar que ajornava el ple -de moment 'sine die'- davant la impossibilitat de tancar-lo avui per la manca de temps. Cal destacar, però, que està previst que la sessió es pogui reprendre a finals de la setmana vinent.                       


Comentaris

envia el comentari