IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

L'advocacia de l'Estat recorrerà l'acord de la Generalitat per crear una comissió que investigui les càrregues policials de l'1-O

Aquesta es va crear el passat 2 d'octubre, un dia després del referèndum

Un home es queixa d'un cop rebut durant les càrregues policials a l'institut Jaume Balmes
Imatge de les càrregues policials del passat 1-O. | Cedida

El passat 2 d'octubre, la Generalitat anunciava la creació d'una comissió especial d'investigació sobre la «brutalitat policial» de la Policia i la Guàrdia Civil contra els ciutadans que van estar en els col·legis electorals de l'1-O. A més, el president català anunciava que denunciarien la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per «lesions i danys». Des d'aleshores, el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona està investigant el que va succeir durant la jornada del referèndum, tot i que les coses podrien canviar durant els pròxims dies. Ara el govern espanyol ha acordat aquest divendres impugnar al Tribunal Constitucional l’acord de la Generalitat per a la creació d'aquesta comissió.

Segons el govern espanyol, la comissió busca les omissions i vulneracions de drets fonamentals per part de l’Estat, la Fiscalia, el Poder Judicial i les forces de Seguretat, i «produeix una sèrie de situacions d’inconstitucionalitat» que vulneren les competències de l’Estat sobre administració de justícia i legislació processal, a més violar la presumpció d’innocència i la garantia del dret a l’honor. Segons Méndez de Vigo, la impugnació també es basa en el fet que la comissió no prevegi traslladar els seus resultats als òrgans judicials, i pretenia atribuir a la Generalitat un poder per investigar sense «tenir en compte el Poder Judicial».


Comentaris

envia el comentari