L'advocada de Jordi Cuixart admet que l'estada a presó «va per llarg»

Si el Tribunal Suprem pren el control podria ser «una porta de sortida», perquè són «més humans»

Jordi Cuixart continua dins de Soto del Real
Jordi Cuixart continua dins de Soto del Real | Gtres

El procés de llibertat pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, «va per llarg». Ho ha admès l'advocada, Marina Roig, en una entrevista a 'El Naciona.cat', on ha explicat que els dubtes que continuen tenint respecte a la investigació dificulten imaginar que la situació es resoldrà aviat, doncs, entre altres coses, «encara no sabem si ens quedem a l'Audiència Nacional o marxarem al Suprem».

La defensora del representant de l'associació civil ha afirmat que es mantenen «esperançats» de cara al futur, però ha reconegut que el final del túnel encara no es visualitza proper, doncs des de Madrid es continuen apreciant les actituds de Cuixart com «un insult», pel que dificulta pensar que la solució és propera.

Exactament un mes després que iniciés la condemna, la investigació pot prendre un gir important. Si el Tribunal Suprem s'adjudiqués la causa, es trobarien davant d'un organisme «més humà amb els tempos i les resolucions», pel que podrien trobar l'alternativa.

Tot i això, l'advocada ha assegurat que la seva defensa «serà exactament la mateixa», presentant «peticions de llibertat», doncs ho considera l'únic recurs vàlid pel procés de Cuixart.

El fatídic 16 d'octubre

La decisió de la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, d'enviar a presó, el passat 16 d'octubre, als líders d'Òmnium Cultural i de l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, compleix un mes. Aquest és el temps que ambdós representants han estat a Soto del Real, d'on confien sortir aviat, mantenint, en veu de Marina Roig, que «sempre van fer crida a la no violència».

En aquest sentit, l'advocada explicava que les gravacions corroboren aquesta informació, doncs ells es van manifestar «en termes cívics i pacífics». 

No obstant això, veu un clar desacord amb la justícia espanyola, doncs explica que, quan veu a Cuixar dalt d'un cotxe de la Guàrdia Civil, demanant a la gent que abandoni la concentració, ella veu «un senyor que desconvoca una manifestació», mentre que a Madrid hi veuen «un insult a la Guàrdia Civil».

Davant d'aquesta contrarietat, la defensora del president d'Òmnium Cultural es va mostrar optimista, amb moderació, per la possibilitat que el Tribunal Suprem sigui qui prengui el control, doncs representaria una nova via de diàleg per buscar una alternativa i, efectivament, «podria ser la porta de sortida de la presó».


Comentaris

envia el comentari