L'advocat de Carles Puigdemont assegura que «no es descarta» la investidura a la presidència de forma presencial

Tant l'expresident com el seu advocat són conscients dels riscos que assumeixen en voler anar a l'acte d'investidura i també a una conferència a Dinamarca

Imatge de Carles Puigdemont durant l'entrevista
Imatge de Carles Puigdemont durant l'entrevista | Catalunya Diari

L'advocat de Carles Puigdemont assegura que el candidat de Junts x Catalunya «no ha descartat en cap moment» presentar-se a l'acte d'investidura de la presidència de la Generalitat de Catalunya. Tot i això, és «conscient dels riscos que assumeix sotmetre's a la investidura de forma presencial».

En aquests moments, tots els escenaris estan oberts i no rebutgen cap proposta. Tot i això sí que existeix la possibilitat de cancel·lar la participació de Puigdemont en una conferència el pròxim dilluns a Dinamarca per les conseqüències que podria tenir sortir de Bèlgica. Tot i això, en ser un dels 135 diputats del Parlament, té «immunitat».

«No es descarta res»

Arran d'aquest acte, el govern ha insinuat que podria emetre's una nova euroordre de detenció. Aquesta s'activa ràpidament i tant la Interpol com l'Europol podrien detenir a Carles Puigdemont «en qualsevol lloc». L'advocat Alonso-Cuevillas ha advertit que si l'expresident quedés retingut a Dinamarca, «la investidura es veuria frustrada temporalment».

Tot i això, no descarten que Puigdemont pugui assistir a l'acte d'investidura de forma presencial. «No es descarta res. Ho estem estudiant tot, cadascuna de les possibilitats i escenaris», ha explicat, encara que és molt important valora-ho correctament, ja que és una decisió «difícil». A més del component polític, també existeix el personal i familiar de Puigdemont.

S'estudia la regulació de Dinamarca

«Tenim elements sòlids per pensar que l'euroordre, en el cas de Dinamarca, fracassaria o seria rebutjada en gran part, com hauria passat a Bèlgica», ha resumit Alonso-Cuevillas, que ara està valorant els tempos d'aquest procediment. Per tant, la presència de Puigdemont en la investidura no està descartada.

Tot i això, també tenen por de les conseqüències: «Ens fa por que, si s'activa aquesta ordre per part de la justícia espanyola pensada per a Dinamarca, encara que pogués tenir un resultat positiu, podria condicionar el calendari», ha dit l'advocat de l'expresident.


Comentaris

envia el comentari