rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'advocat de Carles Puigdemont estudia recusar Pablo Llarena per la seva falta d'objectivitat

Es tracta d'una crítica que també va fer Jordi Sànchez ahir, durant la seva compareixença davant del magistrat
El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena | CatalunyaDiari.cat

 

Tant l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, com l'advocat de Carles Puigdemont es van mostrar molt contundents ahir, insistint que no es pot ser jutge i víctima alhora. I és que, per a ells, el magistrat del Tribunal Suprem que instrueix gran part de la causa contra el procés ha acabat sent una «víctima», per una frase que Llarena va escriure a la interlocutòria del processament. 

 

En concret, les paraules que han indignat Sànchez i Cuevillas, segons informa 'La Vanguardia', són la utilització de la primera persona plural, que el jutge utilitza quan parla dels fets i les seves conseqüències. «I finalitza el relat de l'estratègia que estem patint dient...», va escriure el magistrat en el text, provocant una onada de crítiques per la seva presumpta parcialitat. 

Denuncien la falta d'objectivitat

Durant una entrevista aquesta passada nit al programa 'No ho sé' de RAC 1, Jaume Alonso Cuevillas va confessar que estan estudiant recusar Pablo Llarena per aquest motiu. «Ningú pot jutjat en una causa pròpia. Una de les característiques del procés judicial és la imparcialitat del jutge i, per tant, quan el jutge se sent víctima del delicte és obvi que no té la imparcialitat requerida per poder jutjar», ha indicat el lletrat, que ha afegit que «en aquest cas tot és inèdit, excepcional». 

 

Carles Puigdemont i Jordi Sànchez critiquen la falta d'objectivitat de Pablo Llarena | CatalunyaDiari.cat

 

Pel que fa a Jordi Sànchez, a qui Llarena no li va concedir la llibertat per poder acudir al Parlament de Catalunya com a candidat a la presidència en dues ocasions, el diputat de Junts per Catalunya (JxCat) li va recriminar ahir la mateixa expressió: «estem patint». Sànchez, que va allargar les seves queixes al magistrat durant més d'una hora, va recordar que no es pot ser «jutge i víctima» a la vegada, ja que amb això quedava en evidència la seva pèrdua d'objectivitat. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris