TENS TELEGRAM?

☀️ Cada dia la previsió al teu mòbil. Apunta't gratis clicant aquí!

L'advocat de Jordi Sànchez critica els càstigs que pateix el diputat, i parla d'un «tracte diferenciat»

Jordi Pina, encarregat també de la defensa de Josep Rull i Jordi Turull, ha assegurat que «quan diuen que els tracten com a gent normal no és veritat»

 

L'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, Josep Pina, ha denunciat durant una entrevista a 'La nit a 8tv' algunes pràctiques discriminatòries emprades per les direccions dels centres penitenciaris de Soto del Real i Estremera, contra els exconsellers.

 

«Quan sancionen Jordi Sànchez amb 30 dies sense sortir, sis mesos sense parlar amb la persona que va gravar el missatge, al final cal explicar-ho, perquè quan diuen que els tracten com a gent normal no és veritat», ha lamentat el lletrat. 

Recurs d'empara al Constitucional pel càstig a Sànchez

Durant el seu pas pel plató de 8TV, Pina ha aprofitat per anunciar que presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional, pel càstig imposat a Sànchez per haver gravat un missatge que posteriorment es va fer públic en un acte electoral de Junts per Catalunya. En aquest sentit, ha assenyalat que la direcció del centre l'ha renyit per un tuit crític, i ha revelat que «hi ha un tracte diferenciat». 

 

L'advocat de Sànchez ha explicat que sempre ha d'anar acompanyat d'un funcionari | CatalunyaDiari.cat

 

«Sànchez ha d'anar sempre acompanyat d'un funcionari, diuen que per la seva seguretat, i no pot fer més de 30 metres sense aquest funcionari, i a cada conversa, han d'anotar a qui truquen», ha explicat l'advocat. A més, també ha indicat que a tots tres se'ls ha negat la possibilitat de rebre la visita de periodistes, cosa que no passa, ha assegurat Pina, amb altres reclusos. 

 

Una reacció «molt més bel·ligerant» de Soto del Real

Després de la polèmica gravació, que ha comportat un dur càstig per al diputat de Junts per Catalunya, Pina ha explicat que «van escorcollar la cel·la de Sànchez per trobar un mòbil». A més, «se'l va traslladar de mòdul», un càstig «molt sever» perquè implica començar de nou i conèixer gent nova, i en aquests moments Sànchez no pot sortir de la cel·la a partir del migdia. «No sé què passa amb la direcció de Soto del Real que hi ha una reacció molt més bel·ligerant», ha lamentat el lletrat. 

 

Apropament dels presos a Catalunya

Amb tot, sobre la recent iniciativa d'apropar els empresonats a centres penitenciaris de Catalunya, Jordi Pina ha explicat que els motius són la vulneració dels drets de les seves famílies a estar «amb uns pares i unes mares», amb l'agreujant que «avui tots són innocents», i el dret de defensa. «No és igual que estiguin a La Roca o a Brians que a Estremera o a Soto del Real», ha assenyalat. 

 

Jordi Cuixart ha estat el primer a sol·licitar el trasllat a una presó catalana | CatalunyaDiari.cat

 

Amb tot, a ulls de Pina el Tribunal Suprem té un problema important des que Alemanya ha constatat que no té elements per extradir Carles Puigdemont per rebel·lió, perquè «no és lògic que uns puguin ser jutjats per uns delictes i la resta per uns altres». 

Comentaris