L'advocat de Jordi Sànchez presenta un recurs al Tribunal Suprem per assistir a la investidura

La seva defensa ho ha anunciat aquest dilluns

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'advocat de Jordi Sànchez presenta un recurs al Tribunal Suprem per assistir a la sessió d'investidura abans d'acudir a la justícia europea, com havia anunciat el passat divendres, 9 de març.

En aquest context, aquest és un dels darrers moviments que pretén fer la defensa del número dos de Junts per Catalunya i exlíder de l'ANC per esgotar totes les instàncies espanyoles.

Si aquesta no resulta, doncs, la defensa de l'escollit per Junts per Catalunya i Esquerra per presidir la Generalitat haurà d'utilitzar la via del Tribunal Europeu dels Drets Humans, a Estrasburg. 

L'enèsima jugada de la defensa de Sànchez

Es tracta d'un estira i arronsa en tota regla. La defensa de Jordi Sànchez va decidir divendres passat, 9 de març, no acudir finalment a Europa per tal de recórrer la decisió del jutge Pablo Llarena que prohibia a Jordi Sànchez assistir al ple d'investidura.

La decisió inicial, d'altra banda, havia estat presa el passat dilluns i Sànchez tenia pensat acudir a Estrasburg per denunciar la seva situació. 

Així doncs, després de descartar demanar mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), la defensa de Sànchez va creure oportú recórrer la mesura de Llarena a la sala d'apel·lacions de l'Alt Tribunal. 

En defensa «dels drets polítics de Sànchez»

La defensa de Jordi Sànchez opta així per intentar que la sala del Tribunal Suprem resolgui si manté o modifica la decisió del jutge Pablo Llarena.

En aquest escrit final, aquests reclamen que el recurs es resolgui amb la màxima urgència, perquè —segons esmenten— no només estan en joc «els drets polítics de Sànchez», ja que s'hi juguen els drets de «milions de votants dels partits que eventualment donarien suport a la seva candidatura». 


Comentaris

envia el comentari