rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

L'advocat de l'Estat contradiu Montoro i assegura que es van utilitzar diners públics per a l'1-O

Així ho ha comunicat al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona
Imatge d'arxiu del ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro.  | Cedida

 

L’advocat de l’Estat considera «acreditada» i «obvia» la «utilització de fons públics per promoure i organitzar el referèndum il·legal», segons ha comunicat al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. 

 

Així doncs, i segons publica el diari ‘El Mundo’, l’advocat ha considerat en un informe que hi va haver delicte de malversació de fons públics en l’organització del referèndum. Una afirmació que contradiu la versió defensada durant les últimes setmanes pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, qui assegura que no s’ha destinat ni un euro al referèndum de l’1 d’octubre.

Com es va pagar el referèndum?

En aquest sentit, l’advocat defensa que els líders independentistes ho van fer mitjançant l'ocultació de les partides pressupostàries estratègiques. Tanmateix, l’Advocacia de l’Estat afirma que per aquest motiu el govern espanyol està justificant que no es va gastar diners públics: «en els requeriments no consta que s'hagin utilitzat fons públics en la promoció i organització del referèndum».

 

Tanmateix, l’organisme considera que el delicte de malversació de fons públics, juntament amb els de prevaricació, desobediència o revelació de secrets, «serveixen de mitja per a la comissió dels delictes de rebel·lió o sedició».

 

I és que, segons diu a l’informe, «la celebració del referèndum era l’excusa jurídica que buscava donar aparença de legitimitat a la secessió de la comunitat autònoma sense prèvia reforma constitucional».

 

«A la vegada, la celebració del referèndum només podia tenir lloc si s’obstaculitzava mitjançant la violència o masses de gent als carrers i centres de votació que les forces de l’ordre impedissin la seva celebració, prohibida per la llei i la justícia», sentencia. 

La versió de Montoro

Tot i les últimes proves que la Guàrdia Civil ha entregat al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, es manté ferm en les seves declaracions i assegura que no es va destinar ni un euro de diners públics per al referèndum del passat 1 d'octubre. 

 

Així doncs, Cristóbal Montoro insisteix que no s'han trobat pagaments de la Generalitat per pagar actes lligats al procés independentista. I és que l'equip de Montoro no hauria trobat proves i recorda que des del setembre manté un triple control dels pagaments del Govern. 

Comentaris