rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'advocat de Puigdemont: «La justícia alemanya refusarà completament l'euroordre»

Alonso-Cuevillas, advocat català de Puigdemont, assegura que té «gran confiança en la justícia alemanya»
Imatge amb la que Puigdemont va acompanyar el seu missatge a Twitter | Cedida

 

L'advocat català de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat en una entrevista aquest dissabte al vespre al programa Preguntes Freqüents de 'TV3', que té «gran confiança en la justícia de tots els països europeus i, en concret, amb l'alemanya».

 

Cuevillas ha volgut continuar assegurant que «la justícia alemanya refusarà completament l'euroordre» contra el president Puigdemont. Ha promès que, tot i ser un cop molt dur, té «moltes esperances que la justícia alemanya acabi rebutjant completament l'euroordre o com a mínim rebutjar-la parcialment, i crec que l'acabarà rebutjant completament».

 

 

La Fiscalia alemanya

Tal com va publicar a principis de setmana el mitjà alemany 'Der Spiegel', el govern d'Angela Merkel no vetarà la possible extradició de Carles Puigdemont en cas que la justícia així ho decideixi, perquè considera que suposaria una ingerència en les competències dels seus estats federals.

 

Sabent que la Fiscalia alemanya podria pronunciar-se el pròxim dimarts, Cuevillas ha defensat la seva opinió argumentant que «Tots els estats europeus tenen algun delicte, s'anomeni com s'anomeni, similar a la rebel·lió, però tots ells exigeixen violència i la violència no s'ha produït».

 

L'actitud de Puigdemont

També ha volgut descriure l'actitud de Puigdemont davant la situació com a una actitud de «gran fortalesa». «Em vaig trobar un home tranquil, optimista, perfectament. Ell està molt ben tractat i està molt resignat», ha continuat.

 

Ha assegurat que Puigdemont té la consciència tranquil·la perquè sap que «no ha comès malversació, no ha comès cap d'aquests delictes tan greus dels que se l'acusa», i ha afegit que «és conscient que està tancat per les seves idees, és un pres polític».

 

 

La detenció 

Jaume Alonso-Cuevillas ha parlat sobre la detenció del president assegurant que la policia espanyola va escollir Alemanya per detenir a Puigdemont pensant que seria més fàcil la seva extradició: «és evident que l'estaven seguint, s'ha sabut que hi havia geolocalitzadors al cotxe, i que la policia espanyola, va donar l'avís a la policia alemanya quan van saber que el president ja estava dintre del territori alemany».

 

També ha afirmat que Puigdemont sap que «és molt difícil que pugui ser investit mentre segueixi a Alemanya» i que, en tot cas, actualment ho té complicat per exercir la Presidència de la Generalitat de manera efectiva.

 

El missatge del President

L'advocat ha volgut concloure reafirmant el missatge que el President va enviar a través del seu Twitter, assegurant que Puigdemont «no defallirà, que ningú pensi que per això renunciarà a res, ni deixarà de lluitar pels seus ideals».

 

Comentaris