L'advocat de Puigdemont no veu clar el seu viatge a Dinamarca per les conseqüències que podria tenir

La notícia ha saltat aquesta tarda, quan s'ha informat que Puigdemont faria el primer viatge des que va marxar de Catalunya

Carles Puigdemont en la roda de premsa a Brussel·les
Carles Puigdemont en la roda de premsa a Brussel·les | EFE

Nou gir dels esdeveniments per a Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat de Catalunya viu amb una enorme incertesa aquest període de temps a Brussel·les. Davant els dubtes de si podrà ser investit o no, el gironí resta a l’espera d’una decisió, que podria acabar provocant que fes les maletes per tornar a Catalunya.

Aquest divendres, però, la noticia ha saltat quan fonts properes a la seva persona han assegurat que aquest assistirà a Dinamarca dilluns que ve, 21 de gener, en motiu d’una conferència per parlar de l’actual situació de Catalunya.

L’advocat no ho veu clar

Semblava un fet aquesta tarda. Tot i això, sembla que els dubtes s’han instal·lat en Puigdemont quan el seu advocat li ha mostrat una certa incertesa i incredulitat, davant un viatge que representaria el primer des que el gironí va «fugir» de l’estat espanyol.

Així doncs, la defensa de Carles Puigdemont no descarta que finalment el president de la Generalitat cessat per l'article 155 no es desplaci a Dinamarca. En declaracions a '8TV' l'advocat, Jaume Alonso Cuevillas, ha explicat que a hores d'ara encara no tenen clar si Puigdemont hi assistirà.

Cuevillas ha afirmat que té elements «molt sòlids» per pensar que Dinamarca no concediria una extradició, però ha afegit que s'estan valorant «els tempos».

Carles Puigdemont, abans del discurs
Carles Puigdemont, abans del discurs | Twitter / @KRLS

 

Ja que, segons afirmen, si Puigdemont viatgés a Copenhaguen i el govern espanyol demanés una ordre de detenció, el termini del tràmit podria coincidir amb la investidura, de tal manera que Puigdemont no podria decidir «lliurement» si vol tornar o no.

Estudien tots els escenaris

El viatge ha generat diversos dubtes en el sí de l’entorn de l’expresident. Així mateix, el lletrat de Puigdemont ha prosseguit la seva intervenció dient que s'estan «estudiant tots els escenaris» i que passa el mateix amb la qüestió sobre si Puigdemont ha de tornar a Catalunya o no.

Finalment Cuevillas ha al·legat que quedar-se a Brussel·les «no és cap regal»,  perquè el termini es pot allargar durant vint anys. Tot i això, la tornada al país podria significar que aquest acabés ingressant a presó, pel delicte de rebel·lió que valora la justícia espanyola.


Comentaris

envia el comentari