IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Agència Tributària embarga 110.000 euros a Òmnium Cultural

D'aquesta formal, l'Estat fa efectiva la sanció que l'Agència Espanyola de Protecció de Dades va imposar a l'organització

L'Agència Tributària ha decidit embargar un total de 110.000 euros a Òmnium Cultural, per fer efectiva la multa que l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va imposar a l'entitat. Des d'Òmnium han lamentat que la decisió de procedir a l'embargament arriba malgrat els recursos interposats i que encara no s'han resolt. A més, també han criticat que, encara que l'entitat «disposava de saldo als comptes corrents», Hisenda hagi notificat de l'embargament als creditors, «en un intent més de desacreditar Òmnium». 

La quantitat embargada correspon a la sanció inicial de 90.000 euros, a més dels interessos i les càrregues derivades de la negativa de l'entitat a pagar una multa que considera completament injustificada. De fet, Òmnium Cultural ja va avançar que no està d'acord amb la sanció, i que la recorrerà davant dels tribunals europeus. 

«Un intent més per debilitar-nos»

A través del seu perfil oficial a Twitter, l'entitat independentista ha lamentat la decisió, assegurant que es tracta d'«un intent més» per debilitar-los. «Un exemple més de la persecució política i la repressió que estem vivint», assegura Òmnium. Més enllà d'això, també ha informat als seus seguidors i socis que actualment té oberta una campanya de donatius, per fer front a aquesta nova sanció. 

Amb tot, cal recordar que la Guàrdia Civil va lliurar el passat 7 de febrer un informe al jutge Pablo Llarena, en el qual apuntava que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural es van gastar 1,5 milions d'euros entre els dies 7 de setembre i 11 d'octubre.En concret, segons la policia, els diners es van destinar a donar suport econòmic al referèndum del passat 1 d'octubre, en uns dies clau per al sobiranisme. 


Comentaris

envia el comentari